GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EuroWorkingGroup: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά το χρέος

Πρώτα θα υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του δανείου ύψους 2,8 δισ. και μετά θα ανοίξει η συζήτηση για το θέμ...


Πρώτα θα υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του δανείου ύψους 2,8 δισ. και μετά θα ανοίξει η συζήτηση για το θέμα του ελληνικού χρέους, διαμηνύουν οι τεχνοκράτες του EuroWorkingGroup προς την ελληνική κυβέρνηση. Το EuroWorkingGroup συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας προετοιμάζοντας το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Στη συνεδρίαση μετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που συμμετείχε στη συνεδρίαση του EWG, η Αθήνα έχει κάνει μέχρι τώρα «μικρή πρόοδο» στην υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η ίδια πηγή ανάφερε ότι στους κόλπους της Ευρωζώνης δεν υπάρχει ακόμη μια κοινή απόφαση για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Εurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η θέση της Κομισιόν και των εταίρων στην ευρωζώνη είναι πως η υπόθεση αυτή δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση και δεν φέρνει κανένα σύμμαχο στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένοι κύκλοι των Βρυξελλών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση