GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί τα F-16 δεν κατέρριψαν το αεροσκάφος του Ερντογάν

Η κατάρριψη του αεροσκάφους που επέβαινε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της απόπειρας πραξικο...


Η κατάρριψη του αεροσκάφους που επέβαινε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της απόπειρας πραξικοπήματος απέτυχε γιατί τα F-16 με τους πραξικοπηματίες ξέμειναν από καύσιμα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, το οποίο επικαλείται η Hurriyet.
Συγκεκριμένα μετά την έκκληση του Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους για να αποφευχθεί το πραξικόπημα επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος με σκοπό να πάει στην Κωνσταντινούπολη.
Ο διοικητής Murat Selçuk Çol ετοίμασε το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου υπό άκρα μυστικότητα, ενώ οι πιλότοι απέτρεψαν τη διαρροή πληροφοριών της πτήσης του Ερντογάν στους πραξικοπηματίες.
Όταν το πλήρωμα του αεροσκάφους του Ερντογάν ενημερώθηκε για την απογείωση των F-16 άλλαξε πορεία και έκανε προληπτικά κύκλους για περίπου μισή ώρα πάνω από την περιοχή Πάνορμο.
Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Yeni Safak, τα F-16 μη έχοντας επάρκεια καυσίμων αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση για ανεφοδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση