GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο αιωνόβιος πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαβελάνζε

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαβελάνζε. Ο Χαβελάνζε νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βραζιλίας από τον Ιούλι...


Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην πρόεδρος της FIFA Ζοάο Χαβελάνζε. Ο Χαβελάνζε νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βραζιλίας από τον Ιούλιο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Στις 8 Μαΐου ο Χαβελάνζε είχε γιορτάσει τα 100 του χρόνια.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από τη SportTV κατά τη διάρκεια προγράμματος που ήταν αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος της FIFA από το 1974 έως το 1998. Ήταν επίσης μέλος της ΔΟΕ, αλλά έχασε τη θέση και μαζί εκείνη του επίτιμου προέδρου της ίδιας της FIFA, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα σκάνδαλα και οι υποθέσεις διαφθοράς στη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ως πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας είδε τη Σελεσάο να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958, το 1962 και το 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση