GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός "μεγάλος άτυχος" οδηγός αγώνων

Πέθανε στα 73 του, ο Κρις Έιμον, ο οποίος ήταν και πιλότος της Formula 1. Τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφ...


Πέθανε στα 73 του, ο Κρις Έιμον, ο οποίος ήταν και πιλότος της Formula 1.

Τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Έιμον συμμετείχε στη Formula 1 μεταξύ 1963 και 1976 και φημιζόταν για το ταλέντο του, αν και δεν είδε ποτέ πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού σε Γκραν Πρι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του στους αγώνες ήταν χωρίς αμφιβολία η νίκη στον φημισμένο αγώνα ''24 Ωρες του Λε Μαν'' το 1966, όπου έτρεχε στην ίδια ομάδα με τον Μπρους Μακ Λάρεν.

Ο Έιμον κατέχει το ρεκόρ του οδηγού με τα περισσότερα χιλιόμετρα επικεφαλής σε Γκραν Πρι (852 σε συνολικά επτά αγώνες της Formula 1), χωρίς να έχει καταφέρει να ανέβει ποτέ στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επίσης είναι ο οδηγός της Formula 1, που έχει τρέξει με τις περισσότερες διαφορετικές εταιρείες (13 τον αριθμό), ενώ θεωρείτο ταλαντούχος και άτυχος.

Ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Μάουρο Φοργκιέρι, είχε πει στο παρελθόν για τον Νεοζηλανδό, ότι «ο Έιμον είναι με διαφορά ο καλύτερος οδηγός δοκιμών, με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Διέθετε την ποιότητα, να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής όχι όμως και την απαραίτητη τύχη».

Η πιο επιτυχημένη σεζόν του Έιμον στη Formula 1 ήταν το 1967, οπότε είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο Έιμον διετέλεσε σύμβουλος της Toyota στα μηχανοκίνητα σπορ και ζούσε στη Νέα Ζηλανδία, όπου είχε φτιάξει μία πίστα αγώνων στο Τάουπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση