GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουλιάρας: Ίδιο ρήγμα με τον φονικό σεισμό της L'Aquila

Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσε τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο διευ...


Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσε τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε.

Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης L'Aquila την Άνοιξη του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση