GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nόστιμα τραπέζια στη Σίφνο

Ζήστε αξέχαστες, γαστρονομικές εμπειρίες στα καλύτερα εστιατόρια της Σίφνου. Παραδοσιακές ή πιο μοντέρνες γεύσεις θα σας συστήσουν στη...


Ζήστε αξέχαστες, γαστρονομικές εμπειρίες στα καλύτερα εστιατόρια της Σίφνου.
Παραδοσιακές ή πιο μοντέρνες γεύσεις θα σας συστήσουν στην ιδιαίτερη κουζίνα του νησιού, μέσα από τον πιο γευστικό και ανεπανάληπτο τρόπο.
Cayenne

Στην πανέμορφη αυλή ενός πάλλευκου, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτηρίου στο Στενό της Απολλωνίας, το Cayenne είναι από εκείνα τα εστιατόρια που αφήνουν ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Με το παιχνίδισμα του λευκού με το κόκκινο να κεντρίζει το ενδιαφέρον της όρασης, οι γαστρονομικές προτάσες της μεσογειακής κουζίνας σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της γεύσης. Πιάτα παρασκευασμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και με αρκετές δόσεις φαντασίας πρωταγωνιστούν στο κατάλογο του εστιατορίου, που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητος.
Πληροφορίες
Απολλωνία, τηλ. 22840 31080, fb page: Cayenne Restaurant Sifnos Art Gallery
Mamma Mia

Η πρώτη ιταλική τρατορία που λειτούργησε στο νησί, ακούει στο όνομα Mamma Mia και βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό όπου και λειτουργεί από το 1988. Ο ιδιοκτήτης της Pippo Miano και εν συνεχεία ο γιος του Andrea, μυούν τους επισκέπτες του νησιού στα γαστριμαργικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας με μεγάλη επιτυχία. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά, με πρωταγωνίστρια του μενού την αυθεντική, ιταλική pizza του. Στα συν και τα πιάτα ημέρας.
Πληροφορίες
Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22840 71219, fb page: Mamma Mia
Ωκύαλος

Σημείο αναφοράς για το γαστρονομικό χάρτη του νησιού, το εστιατόριο Ωκύαλος πρωταγωνιστεί στις επιλογές των επισκεπτών της Σίφνου, τόσο για απολαυστικό γεύμα όσο και για ρομαντικό δείπνο. Βρίσκεται στο Στενό της Απολλωνίας και ξεχωρίζει για τις προτάσεις της μεσογειακής και κάποιες της τοπικής κουζίνας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε τους παραδοσιακούς ρεβιθοκεφτέδες, τις εξαιρετικές μακαρονάδες, το άρτια ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο, τις μπουκιές χοιρινού με σάλτσα από πράσα και μουστάρδα με σιναπόσπορο κ.α. Ο επίλογος γράφεται με σπιτικά γλυκά, που παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου.
Πληροφορίες
Απολλωνία, τηλ. 22840 32060, fb page: Ωκύαλος - Okyalos
Το Στέκι

Σχεδόν πάνω στην παραλία του Πλατύ Γιαλού, η ταβέρνα Το Στέκι (όνομα και πράγμα) με αρκετές δεκαετίες παράδοσης στο χώρο, υπόσχεται να σας συστήσει στις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου σερβίρει σιφνέικους μεζέδες όπως κλασικούς ρεβιθοκεφτέδες, παραδοσιακό μαστέλο, σαλάτα από κάπαρη. Επίσης, στον κατάλογό του θα βρείτε πληθώρα μαγειρευτών πιάτων καθώς και ολόφρεσκα ψάρια.
Πληροφορίες
Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22840 71215
Αργύρης

Από τις πιο φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού, ο Αργύρης βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στις Καμάρες, και εκτός από προτάσεις της ελληνικής κουζίνας "σερβίρει" και θέα στα νερά του Αιγαίου και τον οικισμό των Καμάρων. Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακές, σιφνέικες γεύσεις, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς και ζουμερά ψητά της ώρας.
Πληροφορίες
Καμάρες, τηλ. 22840 32352
Το Λιμανάκι

Στο μικρό ψαροχώρι του Φάρου, σε απόσταση 7 χλμ. νοτιοανατολικά της Απολλωνίας, το Λιμανάκι είναι μια οικογενειακή ψαροταβέρνα σχεδόν πάνω στο κύμα. Χρόνια στις ψαρότρατες ο ιδιοκτήτης της, ξέρει από καλό και φρέσκο ψάρι, γι αυτό και αποτελεί εγγυημένη επιλογή. Κακαβιά, γαριδομακαρονάδα και αστακομακαρονάδα, μυδοπίλαφο, σουπιές κριθαρότο και ό,τι ψάρι βγάλει η θάλασσα αναλόγως της εποχής ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει και το πολύ εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό.,
Πληροφορίες
Φάρος, τηλ. 22840 71425, http://sifnoslimanaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση