GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στην νότια Κίνα για τον τυφώνα Nida

Σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού βρίσκεται η Κίνα, η οποία προετοιμάζεται προκειμένου ν' αντιμετωπίσει ενδεχόμενες καταστροφές απ...


Σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού βρίσκεται η Κίνα, η οποία προετοιμάζεται προκειμένου ν' αντιμετωπίσει ενδεχόμενες καταστροφές από τον τυφώνα "Nida" που πλησιάζει.

Ο Νίντα αναμένεται να πλήξει την επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της χώρας την Τρίτη, ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο (NMC).

Το NMC προειοδοποίησε για ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές στις παράκτιες περιοχές του Γκουανγκντόνγκ, του Φουτζιάν, του Χαϊνάν και της Αυτόνομης Περιοχής Γκουανγκσί Ζουάνγκ.

Οι τοπικές αρχές έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του τυφώνα και να εκδίδουν σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους στις περιοχές όπου πλησιάζει ο αναφερόμενος τυφώνας ν' αποθηκεύσουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, για χρονικό διάστημα από μία έως τρεις ημέρες, παράλληλα με την ενεργοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο Νίντα είναι το τέταρτος τυφώνας που θα πλήξει φέτος την Κίνα. Νωρίς το πρωί σήμερα βρισκόταν σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα. Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν έφτανε τα 28 μέτρα ανά δευτερόλεπτο όμως προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στα 38-45 μέτρα ανά δευτερόλεπτο όταν θα φτάσει στο Γκουανγκντόνγκ.

Φωτογραφία αρχείου 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση