GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφεση κατά της απόφασης για το Noor 1 άσκησε η εισαγγελέας έδρας

Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες...


Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου.

Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή στους πέντε από τους 13 βασικούς κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα, τον Ιούνιο του 2014.

Επίσης παρά την αρνητική πρόταση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε για άλλους πέντε κατηγορούμενους, η έφεση στην ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ηρωίνης που εντοπίστηκαν από τις αρχές ήταν εξαιρετικά μεγάλες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η πιο βαριά ποινή επιβλήθηκε σε 59χρονο ναυλομεσίτη που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.

Ο 42χρονος εφοπλιστής που είχε κριθεί ένοχος για το ίδιο αδίκημα και φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, συν οκτώ χρόνια, ενώ καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.

Στην υπόθεση του «Noor One» 18 από τα 32 άτομα είχαν κριθεί αθώα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση