GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ακούει ο Ομπάμα στις διακοπές του; Η… προεδρική playlist

Μία για την ημέρα και μία για το βράδυ: Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο playlist που δίνουν ρυθμό σ...


Μία για την ημέρα και μία για το βράδυ: Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο playlist που δίνουν ρυθμό στις διακοπές του στο νησί Μάρθα'ς Βίνγιαρντ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) και περιλαμβάνουν ανεξάρτητο ροκ, κλασικούς αμερικανούς μουσικούς, μια υποψία ραπ και στρατευμένους καλλιτέχνες.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Ομπάμα δημοσιοποίησε τα δύο playlists του για το καλοκαίρι μέσω της υπηρεσίας μουσικού streaming Spotify ενώ τις μουσικές του προτιμήσεις ανέβασε και ο Λευκός Οίκος, στο επίσημο site του. 

Πολλοί μεγάλοι κλασικοί της αμερικανικής μουσικής, όπως οι Μπίλι Χαλιντέι, Νίνα Σιμόν, Μάιλς Ντέιβις ή ακόμη οι Beach Boys περιλαμβάνονται σ' αυτούς τους μουσικούς καταλόγους, καθώς και ανεξάρτητο ροκ, όπως το "Elevator Operator" της Αυστραλής Κόρτνεϊ Μπαρνέτ και το "Home" των Edward Sharpe and the Magnetic Zeros.

Τα προεδρικά αυτιά ακούν επίσης μερικά "στρατευμένα" κομμάτια όπως το "Forever Begins" του ράπερ Κόμον --σε παραγωγή του Κάνιε Γουέστ-- που μιλάει για τον αγώνα για τα δικαιώματα του πολίτη και τη βία με πυροβόλα όπλα· ή ακόμη το "Criminal" της Φιόνα Απλ, ένα τραγούδι που συχνά χαρακτηρίζεται φεμινιστικό και μιλάει για το πόσο εύθραυστοι είναι οι άνδρες μπροστά στη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Στην κατηγορία αυτή, ο πρόεδρος βγαίνει από τα σύνορα με τον Καετάνο Βελόζο. Μεγάλος σταρ της βραζιλιάνικης μουσικής, είναι ένας από τους ιδρυτές του κινήματος "Tropicalismo" και έζησε εξόριστος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε την εκτέλεση από τον Βελόζο του "Cucurrucucu Paloma", ενός μεξικάνικου τραγουδιού που είχε κάνει διάσημο ο Αμερικανός Χάρι Μπελαφόντε.

Το τραγούδι "Me Gustas Tu" του ισπανικής καταγωγής γάλλου τραγουδιστή Μάνου Τσάο, που επικρίνει έντονα την παγκοσμιοποίηση, περιλαμβάνεται επίσης στο playlist.

Σ' αυτό βρίσκουμε επίσης τη σταρ της ποπ Τζάνετ Τζάκσον, τον τραγουδιστή της R&B Ντ' Άντζελο, την τραγουδίστρια της σόουλ Janelle Monae και τον ρόκερ και μπλουζίστα Γκάρι Κλαρκ Τζούνιορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση