GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι γίνεται το κόλπο με τα «πειραγμένα» POS

Η παράκαμψη των capital controls και η φοροδιαφυγή ήταν ο στόχος κυκλώματος παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συ...


Η παράκαμψη των capital controls και η φοροδιαφυγή ήταν ο στόχος κυκλώματος παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών, POS.
Η εταιρεία διακινούσε, μέσω Βουλγαρίας, τα αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls.
Μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα, μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ το μήνα και να αποστέλλουν σε Τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ το μήνα.
Επίσης, καθώς τα μηχανήματα αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι κάτοχοί τους έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής, καθώς καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με επιχειρησιακό κέντρο τη Βουλγαρία
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε χθες από τις συνδυασμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Εντόπισαν και κατάσχεσαν 164 τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.
Όπως ανακοίνωσαν από κοινού, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μανόλης Πλουμής, συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Το πελατολόγιο βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία τώρα θα διενεργήσει ελέγχους σε κάθε μία από αυτές, για να διαπιστώσει αν συντρέχουν, όπως φαίνεται και λόγοι φοροδιαφυγής.
Στο πρώτο στάδιο του ελέγχου που υλοποιήθηκε από 1 έως 3 Αυγούστου 2016 από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επιχειρήσεις στο Καματερό, στις Αχαρνές και στην Κόρινθο, που διέθεταν στην ελληνική αγορά τα συγκεκριμένα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στην επιχείρηση στο Καματερό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88 τερματικά μηχανήματα, καθώς και πελατολόγιο από το οποίο προέκυπτε η πώληση 1.195 μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που ασχολούνται κυρίως με τουριστικές δραστηριότητες και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Στην επιχείρηση που έγινε στις Αχαρνές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 τερματικά μηχανήματα, ενώ από το πελατολόγιο της επιχείρησης στην Κόρινθο διαπιστώθηκε η πώληση 60 μηχανημάτων σε αντίστοιχο αριθμό επιχειρήσεων.
Το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης υλοποιήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου, με ταυτόχρονες δράσεις μεικτών συνεργείων ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε τουριστικές περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο Κρήτης και Σάμο.
Σε όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τα capital controls, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικές και άλλες περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα το πρωί η ΓΓΔΕ έβαλε λουκέτο σε beach bar στην Σαντορίνη, καθώς ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 57 αποδείξεις.

2 σχόλια

  1. Που είναι το κείμενο για τον Στουρνάρα στο ΣΑΙΤ;...Εκεί Έγραψα να κλείσει την Κερκόπορτα ο ΚΑΦΕΤΣΗΣ [ποιος διοικητής] της εταιρείας με την επωνυμία [ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ]...

    Γράφω εδώ που ξέρω ότι τα διαβάζει έστω ο Καψαμπέλης...Ο Καψαμπέλης φέρει τον τίτλο Δημοσιογράφος ..πολλοί θα πουν ΠΑΣΟΚΟΣ είναι..αφισοκολλητής του ΠΑΣΟΚ είναι...ότι και να είναι ...ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕ ΕΊΝΑΙ ..και γνωρίζω ότι διαβάζει το ΣΑΙΤ του έτσι τον [[χρησιμοποιώ--βοηθώ ]] για να ανοίξει μια συζήτηση με το σινάφι του ώστε να βγει η κάποιο νόημα στο τι; και γιατί μας συμβαίνει;...

    Λοιπών θεωρώ τελείως ανοχύρωτη την χώρα από τον πόλεμο που έχουμε σε εξέλιξη κάθε ήμερα, τον Ηλεκτρονικό πόλεμο..Ένα πολιτικό σύστημα που αν υπήρχε τρόπος θα έπρεπε να τους στείλουν ΟΛΟΥΣ να μαζεύουν απορρίμματα για το υπόλοιπο της ζωή τους....Γράφω εδώ και ξανά γράφω το ΕΠΌΜΕΝΟ ΒΉΜΑ το χάσαμε ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΘΕΠΌΜΕΝΟ...και που είναι οι καθηγητές της μηχανικής ηλεκτρονικής στα ΜΜΕ να ενημερώνουν τον ΚΌΣΜΟ;..Η έστω αυτά τα 300 γίδια μέσα στην βουλή που λένε ότι είναι η δημοκρατία...


    Uros ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι αυτή όλη η αλήθεια για τα POS..Εγώ που σας γράφω μπορώ με ένα νόμιμο POS [[π.χ από έναν φίλο που έχει πιτσαρία, να μου δώσει ένα νόμιμο POS και κλέβω τον κόσμο με μικρο ποσά αφής , και θα είναι ΌΛΑ νό--μι--μα..]..τι περιμένετε να σας ΠΩ τον τρόπο;;χα χα]] τους ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ τους έχουν διάλυση...

    -------------------------------------
    ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΆ ΔΙΚΙΆ ΤΟΥΣ...

    German code-breakers expose huge credit card flaw, companies continue keeping silent
    There’s never been a riskier time to use plastic to pay for your holiday shopping. A couple of German security experts found a new flaw in payment terminals – the very thing designed to protect your information – that allows hackers to steal all your money....

    “Previous attacks exploit software bugs, like you would have on your computer..Ones that can be fixed with a software update,” renowned German code-breaker Karsten Nohl of Security Research Labs in Berlin told RT’s Peter Oliver. “Now, what we’re attacking is the protocol itself... The devices work exactly as intended and are still vulnerable. So this is a risk that cannot easily be fixed with a patch..."

    The entire system would have to be overhauled,” he explains.

    The hack works simply, according to the two young computer whizzes. And the scheme works wirelessly, as long as the attacker is hooked into the same wireless network.

    But the card companies and banks hardly bat an eyelash in light of all this, according to Nohl.

    “The companies responsible for these security vulnerabilities, including the banks – they certainly acknowledged the issue, but they are reluctant to react to it. They’re saying – ‘fraud is not happening yet’, but it’s just a matter of time. So, by not reacting now that it’s known – they’re adding insult to injury.”

    It’s not just billions of customers who are at risk, it’s shops as well. They could have the trick turned against them to see their accounts charged for refunds that never took place.

    “The security of the PIN number is not quite as high as one wanted to believe, hence every system relying on the PIN is less secure than previously thought,” Nohl adds.

    The technology doesn’t just quietly steal your money, it can also clone your card, explains partner and security researcher Fabian Braunlein.

    The pair have been actively advocating a move away from SIM cards as well, so one might find it surprising that they’ve been ringing alarms on the lax security of electronic information for years now, with barely any attention paid to it by the companies.

    In Jauly, Nohl called attention to a design flaw in 750 million SIM cards, leaving them all vulnerable to attack.

    And Nohl isn’t the only one fighting the fight. Other experts have rung alarms over life-threatening things like Tesla cars having the potential to be hacked. One researcher even showed how one would go about hacking a hospital drug pump to administer a fatal dose of a drug.

    But in most cases – apart from Tesla – companies have done little to patch up the gaping security holes.

    https://www.rt.com/news/327161-credit-card-protocal-vulnerability/
    ------------------------------

    Υ.Γ είμαστε και ένα και 1.000 κλικ παραπάνω...έχουμε πρώτον και βασικό ταχύτητα 200 χιλιάδες φορές παραπάνω ,δυνατότητα συλλογής--επεξεργασίας--αντιστροφής...αυτοί χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική γλώσσα πύθωνας!!!καλα κρασια..

    ΠΆΡΤΕ ΡΕ ΤΟΜΆΡΙΑ ΜΕΡΙΚΆ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΟΧΥΡΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΆ...[[ΌΧΙ ΈΜΕΝΑ ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΆΛΛΑ ΟΎΤΕ ΚΑΝΈΝΑ ΣΥΓΓΕΝΉ ΜΟΥ]]...

    Uros ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση