GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Τσίπρα

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η αποκλειστική συνέντευξη του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα στη Realnews που κυκλ...


Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η αποκλειστική συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Realnews που κυκλοφορεί σήμερα.
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας.
Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους.
Στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες. Εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει.
Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο. Οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα.
Το μόνο που κάνει πια είναι να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των Υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο.
Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση.Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό.
Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:
«Ο κ. Τσίπρας ματαιοπονεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων. Τον πήραν είδηση. Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι με την Κυβέρνηση του τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα χειρότερα στη χώρα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να εξοργίζει τους Έλληνες μιλώντας για ανάπτυξη. Η ύφεση καλά κρατεί από μια Κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων.
Είναι δε θράσος να μιλά για κοινωνική πολιτική. Την ώρα που κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ, που οι φόροι πνίγουν τα νοικοκυριά, που 40000 παιδιά μη προνομιούχων πολιτών μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Δεν μπορεί να βγάλει έργο, να πετύχει στόχους. Εμείς τόσο για το χρέος όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουμε πάρει θέση για το πώς μπορεί η χώρα να διαπραγματευθεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Όχι άλλα ψέματα. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό...»

«Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό να υπομείνει αγόγγυστα τα αντιλαϊκά μέτρα που του φορτώνει, δίπλα σ' αυτά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα κάποιας ρύθμισης του χρέους, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ο λαός, κάποιας μείωσης των πλεονασμάτων, που θα συνεχίσουν να βγαίνουν από το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών, κάποιας ανάκαμψης, που θα είναι μόνο για τα κέρδη των λίγων» σχολιάζει το ΚΚΕ.
«Το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα δε μπορεί να πείσει πλέον το λαό, ο οποίος γνωρίζει ότι ο ίδιος θα είναι πάλι ο χαμένος, ενώ κερδισμένο θα είναι μόνο το κεφάλαιο» προσθέτει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook επισημαίνει:
«Διαβάζω τη συνέντευξη του κ.Τσίπρα στη Real. Καμία απάντηση. Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία. Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων, λέξη για την ανεργία και τη μαύρη εργασία, λέξη για τον αγοραίο λαϊκισμό των φερεφώνων του (βλέπε επίθεση στους Ολυμπιονίκες), λέξη για τα σκάνδαλα και τα σκανδαλάκια του κομματικού (τους) κράτους, λέξη για τα 37.000 παιδιά που δεν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς (για να αναφέρω το τελευταίο επίτευγμα της «αλληλέγγυας κυβέρνησης»). Από την άλλη όμως «η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», «η Ελλάδα δεν παραιτείται», «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη και πιο βατή από την προηγούμενη» και για να μην περιαυτολογούμε «τα θέματα θα κλείσουν με τον τρόπο που πρέπει να κλείσουν». Μια βρύση που δεν σταματά να στάζει εκνευρίζοντας πρωτίστως όλους αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ο κ. Τσίπρας είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα. Και «τότε» με τα συνθήματα και τώρα με τους «βαρυσήμαντους» βερμπαλισμούς. Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καλύψει τα ψέματα του παρελθόντος με μεγαλύτερα ψέματα και εκτίμησε ότι o ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία καθώς καταλαβαίνει ότι οι πολίτες βλέπουν την ανακολουθία και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
«Δεν έχουν την ειλικρίνεια να ζητήσουν συγγνώμη και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αλαζονεία» πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
«Είναι κρίμα για τον τόπο το θλιβερό θέαμα ενός πρωθυπουργού, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, που ήθελε να ακυρώσει τα μνημόνια και να αλλάξει την Ελλάδα, να έχει καταντήσει παράκλητος του Ολάντ και δορυφόρος της Μέρκελ, ώστε να μην αποτολμά να εγείρει και να διεκδικήσει από την τελευταία, έστω και τώρα, μετά από δύο, σχεδόν, χρόνια στην κυβέρνηση, το κατοχικό δάνειο και να παραπέμπει αυτήν την υπόθεση, μαζί με τις Γερμανικές επανορθώσεις, στις καλένδες, γιατί απαιτεί, όπως είπε, ''προσεκτική διαχείριση''.
Η Ελλάδα του Τσίπρα και των μνημονίων δεν έχει μέλλον.
Μέλλον έχει μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Μια Ελλάδα με εθνικό νόμισμα, χωρίς λιτότητα, που θα εφαρμόζει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση