GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλωσήλθατε στο Ritz: Άνοιξε ξανά το ιστορικό παριζιάνικο ξενοδοχείο

Έκλεισε τον Αύγουστο του 2012 για εργασίες και κανονικά θα άνοιγε πριν τρεις μήνες, αλλά μια πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο σ...


Έκλεισε τον Αύγουστο του 2012 για εργασίες και κανονικά θα άνοιγε πριν τρεις μήνες, αλλά μια πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο σουίτες και τμήματα της οροφής, καθυστερώντας την επαναλειτουργία.

Τελικά το "The Ritz Paris" το φημισμένο ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας άνοιξε μετά από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης.
Επισήμως ο αρχικός προϋπολογισμός για την ανακαίνιση ήταν τα 200 εκατ. δολάρια, αλλά ένας εκπρόσωπος του ξενοδοχείου είπε στους New York Times ότι τελικά το κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο ενώ η Washington Post αναφέρει ότι η ανακαίνιση κόστισε 450 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Mohamed Al-Fayed, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, είπε ότι το κλείσιμο ήταν απαραίτητο για να διατηρηθεί η εξέχουσα θέση και η ιστορία του Ritz.

Η ανακαίνιση
Όλα ανακαινίστηκαν και το παρελθόν ενσωματώθηκε στο μέλλον. Αισθητικά, το ξενοδοχείο διατηρεί το στιλ του 18ου αιώνα και την φινετσάτη γαλλική διακόσμηση που οι επισκέπτες του αγάπησαν αλλά η διαφορά τώρα είναι ότι υπάρχει μια πιο φρέσκια αίσθηση στο σύνολο. Μεγάλες ήταν όμως οι αλλαγές και στο τεχνολογικό κομμάτι της λειτουργίας, κάτι που όπως τονίζει η διεύθυνση είναι ανεπαίσθητο οπτικά, αλλά αλλάζει και ανεβάζει το επίπεδο φιλοξενίας.

Το πρώην ιδιωτικό μέγαρο, το οποίο άνοιξε αρχικά το 1898 ως ξενοδοχείο, διαθέτει πλέον ολοκαίνουργια συστήματα ψύξης και θέρμανσης και υδραυλικά και υψηλής ταχύτητας Wi-Fi.
Τα 159 δωμάτιά που είχε έχουν μετατραπεί σε 142 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 71 σουιτών, 15 εκ των οποίων είναι θεματικές και αφιερωμένες στουw διάσημους πελάτες του Ritz, μεταξύ των οποίων ήταν η Maria Callas, ο Marcel Proust, ο Ernest Hemingway, η Coco Chanel, ο Charlie Chaplin και ο F. Scott Fitzgerald. Όλες οι σουίτες έχουν εξοπλιστεί με μουσειακές αντίκες και θερμαινόμενο δάπεδο και μια από τις νέες προθήκες είναι το πρώτο στον κόσμο Chanel Spa.
Καινούργια είναι επίσης η υπόγεια αίθουσα χορού και το Salon Προυστ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν απογευματινό τσάι.

Το θρυλικό μπαρ Χέμινγουεϊ έχει επίσης ανακαινιστεί και όλα τα δωμάτια άλλαξαν έπιπλα.
Παράλληλα, μικρές λεπτομέρειες έμειναν ανέγγιχτες όπως οι ροδακινί πετσέτες και μπουρνούζια, ένα χρώμα προσωπική επιλογή του ίδιου του César Ritz γιατί όπως συνήθιζε να λέει «αυτό το χρώμα μαλακώνει και κολακεύει την επιδερμίδα των γυναικών».
Ο πρώτος ιδιοκτήτης, César Ritz
118 χρόνια μετά τα εγκαίνια του 1898, το ιστορικό ξενοδοχείο είναι και πάλι ανοιχτό με σκοπό να υπηρετήσει το όραμα του πρώτου ιδιοκτήτή του, César Ritz, ο οποίος είχε οραματιστεί να δημιουργήσει ένα χώρο συνώνυμο της κομψότητας και της πολυτέλειας.
Και τα κατάφερε φτιάχνοντας ένα μοναδικό αρχιτεκτόνημα. Όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Κάθε δωμάτιο είχε ηλεκτρισμό, τηλέφωνο και δικό του μπάνιο. Το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη που κατάφερνε κάτι τέτοιο! Με εφόδια το θράσος, τον πειραματισμό και την τόλμη ο César Ritz σημάδεψε την εποχή του.

Το Ritz αποτελεί ένα έμβλημα για την πόλη και έχει προσελκύσει ισχυρούς ηγέτες και επιχειρηματίες, διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, αριστοκράτες και ποπ ινδάλματα.
Όλοι έχουν περάσει από το Ritz και όλοι ονειρεύονται μια βραδιά σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση