GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Son Doong: Tο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου έχει μέσα ολόκληρη ζούγκλα

Βιετνάμ, επαρχία Quang Binh, εθνικό πάρκο Phong Nha-Ke Bang. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο Son Doong, το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο του κόσμ...


Βιετνάμ, επαρχία Quang Binh, εθνικό πάρκο Phong Nha-Ke Bang. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο Son Doong, το μεγαλύτερο γνωστό σπήλαιο του κόσμου, ένα μέρος που ελάχιστοι μέχρι στιγμής είχαν την τύχη να επισκεφθούν. Το μήκος του φθάνει τα 9 χιλιόμετρα ενώ το ύψος του τα 200 μέτρα-αρκετό για να χωρέσει έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων.


Εντός του σπηλαίου απλώνεται ένα πολυδαίδαλο δίκτυο μικρότερων σπηλαίων, ένα ολόκληρο ποτάμι καθώς και μια ζούγκλα(!). Τόσο το εσωτερικό του σπηλαίου όσο και η ευρύτερη περιοχή θυμίζουν τα τοπία και την ατμόσφαιρα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ενώ το φυσικό φως παίζει μαγευτικά παιχνίδια με τους αλλόκοτους σχηματισμούς των βράχων.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από έναν ντόπιο το 1991 αλλά εξερευνήθηκε μόλις το 2009 και έκτοτε έχουν αρχίσει να συρρέουν ορδές τουριστών προκειμένου να το επισκεφθούν. Για λόγους συντήρησης αλλά και ασφάλειας, η επισκεψιμότητά του είναι περιορισμένη και δεδομένης της δημοτικότητάς του που συνεχώς αυξάνεται, οι κρατήσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνουν αρκετό καιρό  πριν. Για παράδειγμα, τα εισιτήρια για τις επισκέψεις που αφορούν στο 2017, έχουν ήδη εξαντληθεί και μάλιστα μέσα σε μόλις 20 ώρες.

Ακόμα όμως και οι τυχεροί που θα προλάβουν να κλείσουν ένα εισιτήριο, θα πρέπει να διαθέτουν κάτι παραπάνω από άριστη φυσική κατάσταση. Ενδεικτικά, όσοι δε μπορούν από μόνοι τους να σκαρφαλώσουν στην απότομη και δύσκολη είσοδο του σπηλαίου, τους απαγορεύεται να συνεχίσουν στο εσωτερικό του. Η πενθήμερης διάρκειας εκδρομή, συνολικά 50 χιλιομέτρων, κοστίζει σχεδόν 4.000 δολάρια ανά επισκέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση