GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΦΙΑ: Οι κωδικοί SOS που πρέπει να προσέξετε

Τη Δευτέρα αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους περίπου 7 εκατομμύρια φορολογουμένους που διαθέτουν κάποιο ακίνη...


Τη Δευτέρα αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους περίπου 7 εκατομμύρια φορολογουμένους που διαθέτουν κάποιο ακίνητο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται φέτος από όσους έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός σχεδίου μιας και καλούνται και αυτοί να πληρώσουν το φόρο.
Επομένως, όταν θα ανοίξετε το εκκαθαριστικό σας, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στους κωδικούς που αποτελούν σημεία SOS για να μην χρεωθείτε παραπάνω από όσο πρέπει.

Ποιους κωδικούς πρέπει να προσέξετε στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ:

  • Στην πάνω δεξιά στήλη βρίσκονται οι κωδικοί για τα δικαιώματα για τα ακίνητα αλλά και η αξία της περιουσίας των κτισμάτων και των αγροτεμαχίων
  • Επίσης, στην ίδια στήλη βρίσκεται ο ειδικός κωδικός όπου αναγράφονται οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο κωδικός βρίσκεται πριν από το οφειλόμενο ποσό. (Φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, έχουν έκπτωση 50%-100% στο φόρο)
  • Στον πρώτο πίνακα, που περιέχει τα στοιχεία των κτισμάτων και των οικοπέδων υπάρχουν 4 νέες στήλες. Η πρώτη αφορά στον αύξοντα αριθμό των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης, η δεύτερη είναι ο Αντικειμενικός Προσδιορισμός της Αξίας Ακινήτων, η τρίτη την τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο για τα κτίσματα και οι επόμενες δύο στήλες τη συνολική τιμή εκκίνησης και την τιμή εκκίνησης του οικοπέδου.
  • Η στήλη με την ένδειξη «Διεύθυνση Ακινήτου» περιέχει όλα τα στοιχεία για την θέση του ακινήτου (νομός, δήμος, οδός ή θέση).
  • Στον δεύτερο πίνακα αναφέρονται τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου. Κι εκεί έχουν προστεθεί νέοι κωδικοί για τον αύξοντα αριθμό, την αρχική βασική αξία ή ειδική βασική αξία κύριου φόρου και την αρχική βασική αξία συμπληρωματικού φόρου.
  • Ο πίνακας ΣΤ (κάτω μέρος της δήλωσης) περιέχει τα στοιχεία πληρωμής όπως π.χ. η «ταυτότητα οφειλής» που χρησιμοποιείται για την πληρωμή των φόρων, το συνολικό ποσό του φόρου και αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων.
  • Για όσα ακίνητα υπάρχουν ελλειπή στοιχεία, ο υπολογισμός του οφειλόμενου ποσού γίνεται βάσει παραδοχών, οπότε προσέξτε αν στο εκκαθαριστικό σας υπάρχει η σχετική επισήμανση.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση τροποποιητικών δηλώσεων εκπρόθεσμα, μέχρι το Νοέμβριο, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, μειωμένο κατά 50%. 

1 σχόλιο

  1. ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΣΕ ΣΠΊΤΙΑ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ--ΛΙΒΆΔΙΑ--ΚΡΟΥΣΟΝΑ--ΖΑΡΟ--ΒΟΡΙΖΙΑ--ΚΡΟΥΣΟΝΑΑΝΏΓΕΙΑ-- ΆΝΩΠΌΛΙ --ΣΦΑΚΙΆ --ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.. ΝΑ
    ΠΑΙΘΑΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....

    1.100.000 ΠΥΡΟΒΌΛΑ όπλα έχουν στην ΚΡΉΤΗ {{ΛΈΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ)) ..ΌΛΟ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΆΣΙΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΖΟΙ [ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΙΠΤΙ π.χ ΖΩΝΙΑΝΟΥ ...ΝΑ ΦΈΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΘΑΦΤΟΎΝ... ΕΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ....Μ-Α-Λ-Α-Κ-Ε-Σ....ΔΕΝ ΑΦΉΣΑΤΕ ΚΑΝΈΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΉ....





    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση