Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

  Μέσα στον Οκτώβριο 10.000 voucher της ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς


  Μέσα στον Οκτώβριο θα δοθούν 10.000 voucher για θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το θέμα επανήλθε στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, στην οποία απάντησε ο υπ. Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας.

  Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ, για το έτος 2016-2017 οι δικαιούχοι που πήραν στην πρώτη φάση voucher ήταν 84.800 παιδιά. Πέρυσι πήραν 81.720 παιδιά. Εκτός έμειναν 36.000 παιδιά στην πρώτη φάση. Μέσα στον ερχόμενο μήνα, θα δοθούν τα 10.000 voucher, τα οποία έμειναν αδιάθετα, εξαιτίας της σχέσης γονιού, παιδιού δηλαδή, τόπου, επιθυμίας κ.λπ. και διατιθέμενων δομών.

  Όπως είπε ο κ. Μπαλάφας, φέτος παρεσχέθη στους γονείς το λεγόμενο voucher, μία αξία τοποθέτησης, με βάση το οποίο ο γονέας αναζητά και επιλέγει παιδικό σταθμό για το παιδί του. Ταυτόχρονα, δόθηκε προτεραιότητα με μοριοδότηση για τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τις οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία.

  Ταυτόχρονα, γίνεται μία δεύτερη κατανομή, λόγω κενών θέσεων που υπάρχουν σε διάφορες δομές. Έχει ζητηθεί από τον δικαιούχο αυτής της ρύθμισης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανασυγκρότησης, ΕΕΤΑΑ, να κάνουν αίτηση γονείς, οι οποίοι δεν έχουν πάρει στην πρώτη φάση voucher, προσκομίζοντας και μία βεβαίωση από παιδικό σταθμό ή βρεφικό σταθμό ή ΚΔΑΠ κ.λπ. ότι δεσμεύτηκε θέση γι αυτούς, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος ενημέρωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί 13.000 αιτήσεις. Η ανακοίνωση, δε, της λίστας, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της ΕΕΤΑΑ, θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μέσα στον Οκτώβριο 10.000 voucher της ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς Rating: 5 Reviewed By: Press- gr