GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ποια τηλεοπτική άδεια χρειάστηκαν… 117 γύροι

Τη δική τους «μάχη» έδωσαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες οι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών στη μαραθώνια δημοπρασία που διεξήχθη ...


Τη δική τους «μάχη» έδωσαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες οι διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών στη μαραθώνια δημοπρασία που διεξήχθη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το ενδιαφέρον τους για την κατοχύρωση μιας άδειας φαίνεται και στους γύρους που χρειάστηκαν για να δοθεί η κάθε μία.

Όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, όσο οι άδειες... λιγόστευαν, τόσο περισσότερο οι διεκδικητές έκαναν τις προσφορές τους ανεβάζοντας το τίμημα σε δυσθεώρητα ύψη. Έτσι προέκυψε και το συνολικό ποσό των 246 εκατομμυρίων ευρω που θα εισπράξει το Δημόσιο, ποσό υπεράνω κάθε προσδοκίας.

Υπενθυμίζεται πως η δημοπράτηση της κάθε άδειας γινόταν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ αύξανε το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή αύξανε το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία επαναλαμβανόταν. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας περασε στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση μιλούσαν μόνο οι δύο υποψήφιοι που κατέθεταν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, επαναλαμβανόταν η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια απονεμόταν στον πλειοδότη.

Την πρώτη άδεια κατοχύρωσε ο ΣΚΑΪ ύστερα από 56 γύρους. Το κόστος της διαμορφώθηκε στα 43,6 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το αντίτιμο ήταν το χαμηλότερο σε σχέση με τις άλλες τρεις.

Τη δεύτερη άδεια εξασφάλισε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ύστερα από 78 γύρους και το τίμημά της ανήλθε στα 52,6 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε η ακριβότερη άδεια την οποία εξασφάλισε ο Αντέννα έναντι 75,9 εκατομμυρίων ευρώ ύστερα από 99 γύρους.

Η τέταρτη άδεια κατοχυρώθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από... 117 γύρους και κόστισε 73,9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση