GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στις ΗΠΑ - 13.700.000 νέοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό τους

Ξεπερνάει τον πληθυσμό της Ελλάδας ο αριθμός των εφήβων που δεν έχουν να φάνε στις ΗΠΑ. Έρευνα – σοκ αποκάλυψε ότι πολλά εκατομμύρια Αμερ...


Ξεπερνάει τον πληθυσμό της Ελλάδας ο αριθμός των εφήβων που δεν έχουν να φάνε στις ΗΠΑ. Έρευνα – σοκ αποκάλυψε ότι πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί έφηβοι καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις για να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, καταλήγοντας ακόμα και στην πορνεία ή σε κυκλώματα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών του Urban Institute, 6.800.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 έως 17 ετών δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα φαγητού, ενώ άλλα 2.900.000 βιώνουν ακραία κατάσταση πείνας. Επιπλέον, 4.000.000 έφηβοι ζουν στο όριο καθώς αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο να μην έχουν να φάνε.

Καταγράφοντας την εμπειρία εφήβων ηλικίας 13-18 ετών, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι ανήλικοι καταστρώνουν στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν την πείνα, τόσο τη δική τους όσο και των συγγενών τους.

Πολλοί προτιμούν να μείνουν νηστικοί, ώστε να φάνε τα μικρότερα αδέλφια τους, άλλοι τρώνε στο σχολείο τα γεύματα που σερβίρονται, έτσι ώστε να έχουν φαγητό το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι επισκέπτονται φίλους και συγγενείς με σκοπό να δειπνήσουν μαζί τους.

Κάποιοι άλλοι σκοπίμως μένουν μετεξεταστέοι στο σχολείο, ώστε να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα, στα οποία χορηγούνται δύο μερίδες φαγητό. Στις πιο φτωχές περιοχές πωλούν το κορμί τους για λίγα χρήματα, κλέβουν φαγητό από τα σούπερ μάρκετ, διαπράττουν μικροκλοπές ή γίνονται βαποράκια για τον ίδιο σκοπό.

 

ΠΗΓΗ: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση