GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το εισιτήριο εισόδου στην... Ευρωπαϊκή Ένωση θα κοστίζει 13 ευρώ!

Εισιτήριο εισόδου που θα στοιχίζει από 13 μέχρι και 50 ευρώ είναι πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να εισέλθου...


Εισιτήριο εισόδου που θα στοιχίζει από 13 μέχρι και 50 ευρώ είναι πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ και δεν απαιτείται visa για αυτούς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το σύστημα Etias (European Travel Information and Authorisation System). Παρόμοιο σύστημα εφαρμόζει η Αυστραλία αλλά και οι ΗΠΑ και αφορούν στην είσοδο στις χώρες ταξιδιωτών που δεν χρειάζονται βίζα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει την είσοδο και την έξοδο ταξιδιωτών σε μια χώρα.
Σύμφωνα με τη DW, η Επιτροπή εξετάζει πώς θα μπορούσε το σύστημα αυτό να εγκατασταθεί σε εκατοντάδες αεροδρόμια και λιμάνια, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα ποιος εισέρχεται και ποιος εξέρχεται στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία και τη Γερμανία, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ απαιτούν την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής, για καλύτερο έλεγχο. Να σημειωθεί πάντως ότι ο σχεδιασμός του συστήματος έχει ήδη γίνει εδώ και χρόνια, απλά δεν έχει εφαρμοστεί.
Όπως συμβαίνει και με το αμερικανικό σύστημα ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν χρειάζονται βίζα για την ΕΕ θα δηλώνονται μέσω ίντερνετ. Στη συνέχεια θα καταβάλλουν αντίτιμο που θα κυμαίνεται από 13 μέχρι 50 ευρώ.
Περίπου 30 εκατομμύρια πολίτες από ολο τον κόσμο δεν χρειάζονται βίζα για να μπουν στην ΕΕ και τα έσοδα από την εφαρμογή του «εισιτηρίου» σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ο αριθμός των ταξιδιωτών που θα εισέρχονταν στην ΕΕ και παρόλα αυτά θα χρειάζονταν βίζα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Εκατομμύρια Βρετανοί για παράδειγμα που θα πρέπει να επισκεφθούν χώρες – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δηλώνονται στο Etias. Το ίδιο θα συμβεί και με τους ταξιδιώτες από την Τουρκία ή την Ουκρανία σε περίπτωση που η ΕΕ δεν τους εγγυηθεί την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση