GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ το έλλειμμα 15,2%. Δείτε πώς...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.   Ακουσα τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη  (χαμο)γέλασα. «Η κυβέρνηση έχει πλήρη ε...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. 

 Ακουσα τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη  (χαμο)γέλασα. «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» είπε από το βήμα της Βουλής την ώρα που η ιστορία της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 έπαιρνε νέες δικαστικές διαστάσεις ύστερα από την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την υπόθεση. Και ήδη εκκρεμεί η παραπομπή πάλι σε δίκη του Α. Γεωργίου για κακούργημα ύστερα από την αναίρεση που αποφάσισε πρόσφατα ο Άρειος Πάγος.

Χαμογέλασα διότι έμαθα το παρασκήνιο το οποίο επιβεβαιώνει ότι όλοι έχουν γίνει συμμέτοχοι στο έγκλημα και απλώς τώρα μας κοροϊδεύουν. Τηλεφώνησα λοιπόν στους ανθρώπους μου στις Βρυξέλλες από τους οποίους πληροφορήθηκα ότι η δήλωση Χουλιαράκη έγινε κατόπιν συμφωνίας που έγινε με τον Μοσχοβισί. Θυμίζω ότι αυτά τα τρία φοβερά πολιτικά αγόρια, οι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Χουλιαράκης πήγαν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες και χτύπησαν προσοχές στον Γάλλο Επίτροπο ο οποίος τους είπε -σε ελεύθερη μετάφραση- να ξεχάσουν τη δεύτερη αξιολόγηση και την υποδόση των 2,8 δις ευρώ αν δεν βγουν δημοσίως να υποστηρίξουν την ΕΛΣΤΑΤ τη Eurostat και όλα τα στοιχεία που δίνουν.

Παίχτηκε μάλιστα και ένα ύπουλο επικοινωνιακό παιχνιδάκι. Οι δικοί μας παρακάλεσαν να μην το θέσει ανοικτά ως όρο αυτό η Κομισιόν, με τη δέσμευση ότι μόλις γυρίσουν στην Αθήνα θα κάνουν αμέσως δήλωση όπως την θέλουν οι δανειστές. Έτσι πήγε στη Βουλή ο Χουλιαράκης και εξέφρασε την «πλήρη εμπιστοσύνη» του στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Έχω πάντως την πληροφορία ότι αν και σε πρώτη φάση αυτό ικανοποιεί τις Βρυξέλλες, δεν τους είναι αρκετό για τη συνέχεια. Θέλουν δηλαδή να βγει καθαρά  η σημερινή κυβέρνηση και να πει όχι μόνο ότι έχει εμπιστοσύνη στα στοιχεία αλλά και πως αναγνωρίζει ότι  το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 διαμορφώθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ. Μην σας κάνει εντύπωση αν αυτό ακούσετε να λέγεται από το στόμα και του ίδιου του Τσίπρα, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση όλη η δικαστική διαδικασία διερεύνησης της διόγκωσης των στοιχείων κλονίζεται και υπονομεύεται εντελώς και από τα πρωθυπουργικά χείλη...

Η συμμετοχή στο έγκλημα όλων τους όμως έχει ήδη συντελεστεί εδώ και καιρό:

Η ΝΔ, που αρχικά ως αντιπολίτευση αμφισβητούσε το 15,4%, μετά τη μνημονιακή στροφή του 2011 το αποδέχτηκε πλήρως. Στον προϋπολογισμό του 2012 που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και ψηφίστηκε από τη Βουλή αναφερόταν καθαρά ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν σε αυτά τα επίπεδα και όχι στο αρχικό 13,6%. Να σας προσθέσω και μια χρήσιμη λεπτομέρεια; Εκείνον τον προϋπολογισμό, όπως και τους επόμενους που ήταν συνέχειά του, είχε ψηφίσει και ο Κωστάκης Καραμανλής που κατά τα λοιπά οδύρεται ότι αδίκησαν την περίοδο διακυβέρνησής του έως το 2009. Γιατί δεν βγήκε να διαφοροποιηθεί από τότε;

Επίσης και ο ίδιος ο Σαμαράς σε δημόσια ομιλία του είχε παραδεχθεί ότι το έλλειμμα ήταν στο 15,4%, γιατί αλλιώς οι δανειστές δεν θα τον άφηναν να γίνει πρωθυπουργό. Και τώρα στα χνάρια του Σαμαρά, πλησιάζει η στιγμή που και ο Τσίπρας -που τα δίνει συνεχώς όλα- θα κάνει το ίδιο, για να μπορέσει να παραμείνει λίγο καιρό ακόμη πρωθυπουργός...

Σας άφησα για το τέλος το πιο καλό: Στον προϋπολογισμό του 2016, που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εγκωμιάζεται «η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010 – 2014» που είχε ως αποτέλεσμα «την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος» και αναφέρεται καθαρά ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,2% (η διαφορά του 0,2% οφείλεται σε επιμέρους στοιχεία σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης) ...

Είναι ή δεν είναι όλοι συμμέτοχοι στο έγκλημα;

3 σχόλια

  1. Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η ερώτηση δική μας, για την ακρίβεια του Νίκου Φελέκη, προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, στην εκπομπή της Έλλης Στάη, στη ΝΕΤ, εχθές το βράδυ: «Τι θα κάνετε, αν την επομένη των εκλογών, είστε πρώτο κόμμα και βρεθείτε μπροστά στο κακό σενάριο να σας επιβάλλουν - από την Ευρώπη- σώνει και καλά το μνημόνιο».
    Και η απάντηση – βόμβα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ: «προσφυγή στο Λαό, δημοψήφισμα»… Μάλιστα, ο κ. Βούτσης, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, όταν παίρνοντας την πάσα η Έλλη Στάη θύμισε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα, τον περασμένο Νοέμβριο. «Και τότε εμείς δεν ήμασταν αρνητικοί» απάντησε, αποδεικνύοντας ότι και η δικαίωση, μπορεί να είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.
    22/05/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]
    ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.
    Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και η πνευματική ‘’ΤΡΙΚΥΜΙΑ’’ της κας Βούλτεψη?

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΣΤΑΤ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο ΑΠ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
    ==============================================
    Πλαστογραφία της απόφασης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής διέπραξε ο Πάκης Παυλόπουλος, ενημερώνοντας χθες τους δημοσιογράφους σχετικά την το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την υποτιθέμενη απόφαση της Επιτροπής.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ίσως ως ένας εξ αυτών που πρωτοστατεί στην προσπάθεια «συνδαύλισης» της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, φροντίζοντας ώστε τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα και να το διατηρούν στη δημοσιότητα. Όπως έκαναν πριν από λίγο διάστημα, όταν είχαν πληροφορηθεί ότι ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, επρόκειτο να προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

    Τότε, προκάλεσαν νέα δημοσιεύματα, ώστε να υποχρεωθεί η Δικαιοσύνη να κρατήσει την υπόθεση σε εκκρεμότητα. Ο κ. Παυλόπουλος πρωτοστατεί στην προσπάθεια αθώωσης του Καραμανλή για το έλλειμμα του 15,8% που παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου, αλλά και να αθωωθεί ο ίδιος, ως υπεύθυνος της πληθώρας των διορισμών που έγιναν στη θητεία του ως αρμοδίου υπουργού και οι οποίες διόγκωσαν το κόστος της γενικής κυβέρνησης, άρα και το έλλειμμα.

    Χθες στη Βουλή ο Πάκης Παυλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναφερόταν στις προσπάθειες ορισμένων να συντηρούν το θέμα προς ίδιον όφελος, απαξιώνοντας την Αρχή. Ο κ. Παυλόπουλος μάλλον είδε τον εαυτό του και τους ομοίους του στην ανακοίνωση και έθεσε το θέμα, ζητώντας από την Επιτροπή Θεσμών να αποφασίσει με βάση όσα είπε.

    Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης, το θέμα δεν συζητήθηκε, διότι η Επιτροπή αποφάσισε να συζητήσει το θέμα για το οποίο συνεδρίαζε. Επί του θέματος που έθεσε ο κ. Παυλόπουλος υπήρξε μια και μόνη απόφαση: το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποί κανένας δεν γνωρίζει πότε θα γίνει. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αν. Νεράντζης, έθεσε το θέμα κατά πόσο η Επιτροπή είναι αρμόδια να συζητήσει ένα τέτοιο θέμα.

    Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν ήταν παρών κανένας δημοσιογράφος και, επομένως, όσα έχουν γραφεί για το θέμα , προέρχονται από τις διαρροές του Πάκη Παυλόπουλου, ο οποίος παραπλάνησε τους δημοσιογράφους. Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και να θέσει θέμα παραμονής του Ανδρέα Γεωργίου στην ηγεσία της Αρχής.

    Δύο είναι οι ανακρίβειες (ή τα ψέματα, αν προτιμάτε) του κ. Παυλόπουλου. Πρώτο, ότι η Επιτροπή δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα, παρά μόνο να ασχοληθεί με αυτό στην επόμενη συνεδρίασή της. Δεύτερο, ότι δεν υπήρξε καμία ομοφωνία, αφού απουσίαζαν τουλάχιστον τα δύο μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Παναγιώτης Ρήγας.

    Ο κ. Κακλαμάνης σε συνομιλία του με το agenda-news.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση της Επιτροπής, όπως πληροφορήθηκε, διότι ο ίδιος, όπως είπε, απουσίαζε λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας.

    Τα περί απόφασης και μάλιστα ομόφωνης, διέψευσε και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Παν. Ρήγας με δήλωσή του, στην οποία λέει ότι δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, καθώς και ότι: «από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.»

    Μνήμων (ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση