Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

  Στις αρχές του 2017 ξεκινά το διαζύγιο ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας


  Τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται το επίσημο αίτημα της Μεγάλης Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το θετικό υπέρ του Brexit δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου.
  Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μη χρειαστεί δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία, πριν την έξοδο από την ΕΕ.
  Το Λονδίνο δέχεται πιέσεις να κινήσει επίσημα τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο από την ΕΕ. Αφού γίνει αυτό, η Βρετανία θα έχει στη διάθεσή της δύο χρόνια για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
  «Αυτό που κάνουμε είναι ότι μιλάμε στους ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας τώρα με την προσδοκία ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα δείτε μια επιστολή που θα περιέχει το Άρθρο 50, θα το επικαλεστούμε, και σε αυτή την επιστολή είμαι βέβαιος ότι θα ορίσουμε κάποιες παραμέτρους για το πώς προτείνουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News στη Νέα Υόρκη.
  «Θα επικαλεστούμε το Άρθρο 50 στις αρχές του επόμενου έτους. Θα έχουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε (τη διαδικασία). Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα θα χρειαστούμε δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά ας δούμε πώς θα τα πάμε», πρόσθεσε ο Τζόνσον.
  Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωνε μέχρι τώρα πως η κυβέρνησή της δεν θα επικαλείτο το Άρθρο 50 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στις αρχές του 2017 ξεκινά το διαζύγιο ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr