GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι περιέχουν οι μόλις 28 ιστοσελίδες που λειτουργούν στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα, είναι η χώρα όπου η.. ελευθερία του λόγου, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο ακούγονται ως ανέ...


Η Βόρεια Κορέα, είναι η χώρα όπου η.. ελευθερία του λόγου, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο ακούγονται ως ανέκδοτο. Οι πληροφορίες για την πλέον απομονωμένη χώρα του πλανήτη φτάνουν με το σταγονόμετρο και ο ηγέτης τους, ο πληθωρικός και συνάμα επικίνδυνος, Κιμ Γιονγκ Ουν φροντίζει να κρατά τη χώρα σε πλήρη ύπνωση και εμάς με το φόβο μιας πυρηνικής καταστροφής.
Έχοντας τα παραπάνω ως δεδομένα, μόλις πριν ώρες ενημερωθήκαμε ότι η συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο ιστό είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν οι κάτοικοι της Β. Κορέας έχουν πρόσβαση σε μόλις…28 ιστοσελίδες. Η διαρροή ή μάλλον η γκάφα έγινε από έναν βορειοκορεάτη τεχνικό ο οποίος άθελά του δεν ρύθμισε σωστά έναν από τους κορυφαίους διακομιστές ονομάτων της χώρας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο διαδίκτυο η λίστα όλων των ονομάτων που περιλαμβάνει ο τομέας domain.kp.
Όπως αποκαλύπτει ο Guardian, οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες είναι απόλυτα ελεγχόμενες από το κράτος. Αναλυτικότερα, ανήκουν σε επίσημους φορείς όπως είναι η επιτροπή πολιτιστικών σχέσεων και η ναυτιλιακή υπηρεσία, καθώς και σε επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Pyongyang Broadcasting Service και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, Rodong Sinmun.

Μάλιστα, ένα από τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα της Rodong Sinmun αποκαλύπτει την "είδηση" των δώρων γενεθλίων που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε βετεράνους ακαδημαϊκούς ενώ σε ένα άλλο διαβάζουμε ότι "Αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά στη νοτιοκορεάτικη νεολαία".
Η διαρροή (ελπίζουμε ο τεχνικός να μην έχει δυσάρεστες επιπτώσεις), αποκάλυψε επίσης την αρχική σελίδα της κρατικής αεροπορικής εταιρείας, Air Koryo και sites που ειδικεύονται στον κινηματογράφο της Βόρειας Κορέας και στην τοπική κουζίνα. Χάρη στο προφανές σφάλμα, ο κόσμος έριξε μια σπάνια ματιά στις on line πηγές πληροφόρησης που ελέγχονται από το καθεστώς της Β. Κορέας. Η αποκάλυψη έγινε την Τρίτη από τον μηχανικό ασφαλείας Matt Bryant, ο οποίος ανέβασε τα δεδομένα στο GitHub.
Τη σχετική λίστα των 28 ιστοσελίδων, έχουν δημοσιεύσει στο Reddit πολλοί από τους τεχνικούς που ανακάλυψαν το συγκεκριμένο κενό στον κεντρικό server της χώρας.
Δείτε εδώ μερικά από τα pprint screens των σάιτ όπως τα δημοσιεύει το gizmodo.com














Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση