GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

39χρονος έκλεβε πιστωτικές κάρτες και έκανε διαδικτυακές αγορές

Αλβανός, 39 ετών, συνελήφθη, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασ...


Αλβανός, 39 ετών, συνελήφθη, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος ότι προέβαινε συστηματικά σε διαδικτυακές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία είχε υποκλέψει.
Ο 39χρονος συνελήφθη σε κατάστημα, όπου είχε πάει μετά την ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συναλλαγής με χρήση πιστωτικής κάρτας τα στοιχεία της οποίας είχε υποκλέψει, προκειμένου να παραλάβει συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα που είχε υποκλέψει, μέσω διαδικτύου, από τις πρωτότυπες κάρτες των νόμιμων κατόχων τους, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι συναλλαγές αυτές, αφορούσαν κυρίως αγορές προϊόντων με συγκεκριμένη αξία μεταπώλησης, από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητά του. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο 39χρονος πραγματοποίησε δεκατρείς επιτυχείς συναλλαγές ύψους 4.486 ευρώ και δεκαέξι ανεπιτυχείς ύψους 4.901 ευρώ, με τη χρήση δεκαπέντε καρτών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί η ζημιά σε βάρος και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση