GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη πτήση από τις ΗΠΑ στην Κούβα μετά από 50 χρόνια - ΒΙΝΤΕΟ

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία JetBlue εκτέλεσε την Τετάρτη την πρώτη αμερικανική εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ για την Κούβα ύστερα απ...


Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία JetBlue εκτέλεσε την Τετάρτη την πρώτη αμερικανική εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ για την Κούβα ύστερα από 50 χρόνια, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.
The flight is the first of dozens of daily trips connecting US cities to nine Cuban airports
Το αεροσκάφος της εταιρείας απογειώθηκε γύρω στις 17.05 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντας με προορισμό τη Σάντα Κλάρα. Η επιβίβαση των πρώτων ταξιδιωτών έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα. Ένα συγκρότημα έπαιζε κλασικά κουβανικά τραγούδια, όπως το Guantanamera και υποδέχθηκε τους επιβάτες.
Passengers board the JetBlue Airways flight, the first regularly scheduled commercial flight between the United States and Cuba in more than half a century
Seth Miller, of New York, boards the Jetblue flight to Cuba at Fort Lauderdale National Airport
Η πτήση 387, που πραγματοποιείται κατόπιν μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Ουάσινγκτον και Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελεί "μια μεγάλη ιστορική στιγμή", τόνισε ο Μαρκ Γουέιλς, ο διευθυντής του αεροδρομίου. Την συνέκρινε μάλιστα με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ή με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη. "Είναι ένα μικρό αεροσκάφος για τους επιβάτες αλλά μια τεράστια πρόοδος για την επανασύνδεση της ανθρωπότητας", σημείωσε.
Μια "νέα εποχή" ανοίγει για τους Κουβανούς ταξιδιώτες και για τις μεταφορές στο νησί γενικότερα, είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της JetBlue, Μάρτι Σεντ Τζορτζ.
"Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών", ανέφερε ο Χόρχε Ντουάνι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Κουβανικών Μελετών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας.

Δείτε τα βίντεο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση