GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 570 μονάδες ο γενικός δείκτης

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω θετικού κλίματος και στις διεθνείς αγο...


Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω θετικού κλίματος και στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Η αγορά έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 570 μονάδων, μετά από δέκα συνεδριάσεις, με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε κοντά στα υψηλά της ημέρας, στις 572,15 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,78%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,78 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 83.527.943 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,37%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,36%), των Τροφίμων (+2,80%) και των Κατασκευών (+2,45%), ενώ απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-0,76%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,75%).

Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 38 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση