GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ψαλίδι μέχρι και 60% στα μερίσματα λόγω αναδρομικών

Νέα μείωση που φτάνει και το 60% στο καθαρό -μετά το φόρο- ποσό θα έχουν στα μερίσματα που πληρώνονται την Παρασκευή 30 του μήνα 265.000 ...


Νέα μείωση που φτάνει και το 60% στο καθαρό -μετά το φόρο- ποσό θα έχουν στα μερίσματα που πληρώνονται την Παρασκευή 30 του μήνα 265.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου λόγω της πρώτης δόσης των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από 1ης/1/2016.

Τα μερίσματα που θα εισπράξουν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) θα είναι για το γ’ τρίμηνο του 2016, ήτοι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, και βάσει του νόμου 4387 (νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό). Οι πληρωμές αυτές θα έχουν νέο κόφτη που δεν είναι άλλος από την 1η δόση της παρακράτησης των αναδρομικών περικοπών.

Μεγάλες διαφορές

Τα νέα ποσά προκαλούν σοκ καθώς οι συνταξιούχοι που θα σπεύσουν στα ΑΤΜ από Πέμπτη απόγευμα ή την Παρασκευή για να πληρωθούν θα διαπιστώσουν ότι θα πάρουν πολύ λιγότερα από αυτά που πληρώθηκαν για το β’ τρίμηνο.

Οι διαφορές δεν θα είναι μερικά ευρώ αλλά μερικές δεκάδες ευρώ λιγότερα, και αυτό γιατί ο νόμος λέει ότι τα μερίσματα μειώνονται αναδρομικά από 1ης/1/2016 και καταβάλλονται από Απρίλιο ανά τρεις μήνες. Τα ποσά που πήραν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από το ΜΤΠΥ στο τέλος Ιουνίου (β’ τρίμηνο 2016) είχαν μόνο τις μειώσεις που τους προκάλεσε ο επανυπολογισμός με το νόμο 4387. Στα ποσά που θα πάρουν όμως την Παρασκευή (γ’ τρίμηνο 2016) θα περιλαμβάνεται και η πρώτη δόση των αναδρομικών μειώσεων. Θα έχουν δηλαδή έξτρα μείωση γιατί θα αφαιρεθεί το 50% της περικοπής που αντιστοιχεί στα μερίσματα που πληρώθηκαν για το α’ τρίμηνο του 2016 και δεν είχαν καμία μείωση γιατί ο νόμος δεν ήταν ακόμη σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση