Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

  Δρίτσας: Σε 8 μήνες παραδίδεται το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας


  Σε περίπου οκτώ μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο της 8ης πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου, με θέμα «Το Περιθώριο».

  Αναφερόμενος στον ρόλο του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Δρίτσας είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μήνυμα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός» και συνέχισε: «Δεν το έταξε, δεν το υποσχέθηκε, αλλά το ενσωμάτωσε στους στόχους του και όταν ανέλαβε την ευθύνη της κυβέρνησης, ενεργοποίησε υπουργούς, συμβούλους και οργανισμούς, για να υλοποιηθεί η απόδοση του θαλασσίου μετώπου, αφού ήταν μέσα στο πρόγραμμά μας».

  Σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ανέφερε ότι «ήδη ξεκίνησε το στάδιο εφαρμογής και όποια προβλήματα στην πορεία προκύψουν, θα τα λύσουμε». 

  Θα ακολουθήσουν, όπως είπε, η μελέτη, το ύψος του κόστους και η χρηματοδότηση, για αυτό, όπως συμπλήρωσε, «θα πρέπει να επινοήσουμε λύσεις».

  Όσον αφορά το νέο εμπορικό λιμάνι και την προοπτική του, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «έχουμε χάσει χρόνο».

  Αρχικά, όπως ανέφερε, «έπρεπε να είναι ενταγμένη η προοπτική του νέου εμπορικού λιμανιού στο στρατηγικό πλαίσιο επενδύσεων μεταφορών 2014 - 2015, αλλά για κάποιους λόγους, που έκριναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό πάγωσε».

  Τώρα, συνέχισε, «έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και έχουμε μεταφέρει το μήνυμα να ενταχθεί το νέο εμπορικό λιμάνι στο νέο στρατηγικό πλαίσιο επενδύσεων μεταφορών και να κριθεί επιλέξιμο».

  Επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, είναι η διαμόρφωση μελέτης σκοπιμότητας και όπως υπογράμμισε, «πρέπει να περιγράψουμε τεκμηριωμένα την νέα προοπτική του νέου εμπορικού λιμανιού». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα, «την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η μεταφορά και η διανομή φυσικού αεριού, η επιτάχυνση των σιδηροδρομικών υποδομών και η συνολική αξιολόγηση των οδικών αξόνων».

  Όλα αυτά όπως πρόσθεσε, «πρέπει να αξιολογηθούν συνολικά».

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δρίτσας: Σε 8 μήνες παραδίδεται το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr