GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΚΡΙΑ! ΜΙΑ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ;) ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ με την Air France...

Νίκος Ασημακόπουλος Μακριά από την Air France!!! Καλά τέτοιο "χουνέρι" δεν το έχω ξαναπάθει μετά την παρ' όλίγο κάθετη πρ...

Νίκος Ασημακόπουλος
Μακριά από την Air France!!!
Καλά τέτοιο "χουνέρι" δεν το έχω ξαναπάθει μετά την παρ' όλίγο κάθετη προσγείωση πριν από λίγες μέρες με τη ίδια εταιρία κατά την άφιξή μας στο Παρίσι. Άκουγα για τα χάλια της Air France (χαμένες αποσκευές, καθυστερήσεις, φαγητό κλπ), αλλά δεν τα πίστευα. Με ηλεκτρονικό check in, φτάνουμε ΕΓΚΑΙΡΑ -μισή ώρα πριν από την αναγκαία ώρα επιβίβασης από Παρίσι (CDG) για Αθήνα. Αφού δείχνουμε τα ηλ. εισιτήρια, η τύπισσα που κάνει τον έλεγχο που μιλάει μόνο γαλλικά και την γλώσσα των ζώων, με χειρονομίες μας δείχνει ότι πρέπει να πάμε κάπου για έλεγχο των χειραποσκευών.
Πάμε και εμείς εκεί στο κάπου και από εκεί κάποιος άλλος εκεί μας λέει ότι πρέπει να πάμε αλλού να μας ζυγίσουν τις χειραποσκευές. Πάμε στο δεύτερο κάπου αλλού, όπου ένας βλοσυρός σεκιουριτάς μας λέει ότι είμαστε υπέρβαροι-όχι βέβαια για τα κιλά που εγώ έχω πάρει- αλλά για τις χειραποσκευές μας.
Η δική μου μια μικρή βαλίτσα προδιαγραφών αεροπλάνου και η τσάντα μου με τα φωτογραφικά μου, συνολικού βάρους και των δυο, 21 κιλών και του γιου μου ένα σακίδιο πλάτης βάρους 8 κιλών. Δηλαδή ακριβώς με τα ίδια πράγματα που είχαμε ταξιδέψει από Αθήνα, εγώ με την Air France και ο γιός μου με την Alitalia. Η Air France σε αφήνει να πας στη Γαλλία με 20 κιλά plus. Όμως στη επιστροφή πρέπει να πετάξεις τα μισά σου πράγματα και να έχεις μόνο 12 κιλά το πολύ κατ' άτομο!!!
Άντε συνεννοήσεις (τρόπος του λέγειν συνεννοήσεις), περνάει ο χρόνος δραματικά και κάποια στιγμή μας ανακοινώνουν ότι η πύλη επιβίβασης έκλεισε. Άλλες "συνεννοήσεις" πάλι και μας λένε να πάμε στην είσοδο του αεροδρομίου στα γραφεία της Air France για να μας βρουν λύση. Αμ δε!!! Η λύση που βρέθηκε ήταν μετά 2 ώρες τουλάχιστον και άκουγε στα επιπλέον 115 ευρώ για μένα και 295 για τον γιο μου γιατί, έκανε το λάθος να πάει στο Παρίσι με άλλη εταιρία εκτός της Air France!!!
Σχεδόν ταυτόχρονα με μας, παρουσιάζονται άλλες τέσσερις κυρίες Ελληνίδες που ταξίδευαν με την ίδια πτήση και αντιμετώπισαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!
Άλλες παράλληλες κουβέντες, εκνευρισμοί, ο ένας Γάλλος να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης αλλού και όλοι μαζί στο ότι έφταιγε το "υπέρβαρο" των χειραποσκευών! Όταν τους είπαμε -από κοινού πλέον όλοι μαζί 6 άτομα- ότι δεν ήταν όλοι υπέρβαροι και γιατί δεν άφηναν να ταξιδέψουν αυτοί που δεν ήσαν "υπέρβαροι" και γιατί στο κάτω-κάτω δεν έλεγαν και στους άλλους να πληρώσουν τη διαφορά του βάρους και να ταξιδέψουμε; Η αδιαφορία και η ΜΗ απάντησή όλων τους στα ερώτημά τα μας αυτά ήταν εξωφρενική. Αν αυτό είχε συμβεί με Ελληνική εταιρία θα είχαν πέσει όλοι πάνω μας για να μας φάνε σαν Ελλάδα. Αν έχουμε ή δεν έχουμε χρήματα για να ανταποκριθούμε στα εκατοντάδες ευρώ που απαιτούνται για αυτά που μας προτείνουν, (διαφορά εισιτηρίων ξενοδοχεία, διατροφή κλπ στο ντούκου.
Πάνω σε όλα αυτά, ακούμε και κάτι αγριοφωνάρες και τρεχαλητά. Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια. Κλείνουν τα πάντα και κανένας δεν ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνουμε. Αποτέλεσμα μετά τη λήξη του συναγερμού, -κάποιος είχε παρκάρει παράνομα έξω από το αεροδρόμιο- διανυκτέρευση στις πολυθρόνες της κακιάς ώρας του αεροδρομίου με παρέα κανά νερό από αυτόματους πωλητές με 2.30 ευρώ το μπουκαλάκι. Όλα τα μπαρ για καφέ, σάντουϊτς κλπ, κλειστά! Από τις 18.00 έως αύριο, σε μια αναίτια ταλαιπωρία. Ηθικόν δίδαγμα, μακριά από την Air France!!!
Αύριο τα υπόλοιπα.
Καλή σας νύχτα.


2 σχόλια

  1. Δεν φταίει η Air France, είναι η χώρα του συγκεκριμένου διαβατηρίου που προκαλεί την αποστροφή. Προτιμάτε Ελληνικές η το πολύ Αφροασιατικές εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρατσιστές και οι ευρωπαίοι γάλλοι; Δεν το πιστεύω. Έχουν μαζέψει όλη την αφρική. Μία ακόμη χώρα της δεν θα είχε διαφορά μεγάλη.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση