GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θηριώδες B-52 που αποτελεί ένα από τα πυρηνικά υπερόπλα των ΗΠΑ

Μια φορά το χρόνο, οι πιλότοι της 5ης πτέρυγας βομβαρδιστικών, τεστάρουν τις ικανότητές τους στην περίπτωση που κληθούν να σπείρουν φωτ...


Μια φορά το χρόνο, οι πιλότοι της 5ης πτέρυγας βομβαρδιστικών, τεστάρουν τις ικανότητές τους στην περίπτωση που κληθούν να σπείρουν φωτιά και θάνατο από τον ουρανό.
Φέτος, 12 θανάσιμα επικίνδυνα B-52 απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση Minot Air Force Base στην βόρεια Ντακότα in North Dakota, και η κάμερα ήταν εκεί για να τα καταγράψει. Η στρατιωτική άσκηση με το όνομα Prairie Vigilance, μάλλον αιφνιδίασε τους ένστολους - ο διοικητής Douglas Warnock έδωσε εντολή να εκτελεστεί η άσκηση μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο. "Με το να ξεκινήσει μια βδομάδα νωρίτερα, δίνει στους αεροπόρους τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους...", σχολίασε ο ίδιος σύμφωνα με το popularmechanics.com.

Αν και τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά - σήμα κατατεθέν της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ, πετούν εδώ και δεκαετίες (από τη δεκαετία του 50), εντούτοις είναι εξίσου θανατηφόρα και εξακολουθούν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην "πυρηνική κυριαρχία των ΗΠΑ", όπως σημειώνεται στο κείμενο. Το B-52 είναι μεγάλο, άσχημο και χοντρό (από τις λέξεις "Big Ugly Fat", "BUF") όπως το αποκαλούν πιλότοι και μηχανικοί και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τόνους πυρομαχικών και έχει ακτίνα δράσης πάνω από 8.800 μίλια, χωρίς εναέριο ανεφοδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση