GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα και οι Γερμανοί βάζουν τα ευρώ τους στο στρώμα!

Όλο και περισσότεροι καταθέτες αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες για να τα κρύψουν στα σπίτια τους Την ώρα που στη χώρα μας, ...


Όλο και περισσότεροι καταθέτες αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες για να τα κρύψουν στα σπίτια τους
Την ώρα που στη χώρα μας, πολιτική ηγεσία και τράπεζες προσπαθούν να πείσουν τους καταθέτες να γυρίσουν τα χρήματα που κρύβουν στο στρώμα και τα... πατάρια, στις τράπεζες, στη Γερμανία, χιλιάδες καταθέτες αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να τα κρύψουν στο στρώμα.
Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, όλο και περισσότεροι Γερμανοί καταθέτες βλέπουν ότι οι τόκοι είναι τόσο χαμηλοί που δεν έχουν κανένα συμφέρον να κρατούν τα χρήματά τους στις τράπεζες.
Μάλιστα είναι τέτοιο το... κίνημα που σε κάποιες μεγάλες πόλεις, σε καταστήματα που πωλούν χρηματοκιβώτια υπάρχει λίστα αναμονής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικών μίντια, η εταιρεία «Burg-Waechter KG», η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 25% τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επίσης γερμανικές «Format Tresorbau GmbH» και «Hartmann Tresore AG» είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο διάστημα.
Στην Γερμανία, τα επιτόκια καταθέσεων είναι πλέον αρνητικά. Αν αυτό παγιωθεί, σημαίνει πως οι καταθέτες θα αρχίσουν να χάνουν χρήματα και θα δουν τις αποταμιεύσεις τους να... κουρεύονται.
Η «Reiffeisenbank Gmund» στη Βαυαρία, η οποία ξεκινάει από αύριο, Πέμπτη, να χρεώνει με 0,4% όλες τις καταθέσεις από 100.000 ευρώ και πάνω. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπειτα από έναν χρόνο τα 100.000 ευρώ που έχει κάποιος σήμερα στη συγκεκριμένη τράπεζα αυτομάτως θα έχουν γίνει... 99.600.
«Τη στιγμή που η τράπεζα θα μου πει ότι πρέπει να πληρώσω για τις καταθέσεις μου, εγώ θα πάρω τα χρήματά μου και θα τα βάλω κάτω από το μαξιλάρι ή μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο», δηλώνει στη «Wall Street Journal» η Ντάγκμαρ Μέτζγκερ, 53χρονη επιχειρηματίας από το Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση