GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος - Επτά άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία αξιωματικού

Σε θάνατο καταδικάστηκαν επτά Αιγύπτιοι που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός στρατηγού της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ταραχών π...


Σε θάνατο καταδικάστηκαν επτά Αιγύπτιοι που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός στρατηγού της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, το καλοκαίρι του 2013.

Δικαστήριο του Καΐρου τους επέβαλε την ποινή του απαγχονισμού, καταδίκασε άλλους πέντε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ ένας συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε. Όλοι οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.

Το θύμα, ο στρατηγός Νάμπιλ Φάραγκ δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο στήθος τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας στο χωριό Κερντάσα, κοντά στο Κάιρο, όπου είχε καταφύγει ο Μόρσι μετά την καθαίρεσή του από τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι οι υποστηρικτές του διώχθηκαν και χιλιάδες φυλακίστηκαν. Τα αιγυπτιακά δικαστήρια έχουν καταδικάσει εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι σε θάνατο, ωστόσο μέχρι σήμερα μόνο σε επτά περιπτώσεις έχει εκτελεστεί η ποινή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση