Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

  Τσίπρας: Είσαστε με τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία των λίγων


  Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
  Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις σας με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων».

  Διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας και κράτους

  «Συζητούμε με την Εκκλησία σε πνεύμα σεβασμού, αλλά και διακριτών ρόλων» υπογράμμισε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες.
  «Σεβόμαστε την Εκκλησία, αναγνωρίζουμε την αδιαμφισβήτητη θέση της στη ζωή του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός.
  Επσήμανε ότι: «Τα θρησκευτικά πρέπει να διδάσκουν τη θρησκευτικότητα ως στοιχείο της κοινωνικής πραγματικότητας».
  «Αναγνωρίζουμε στην πλειονότητα των ιεραρχών το σημαντικό τους ρόλο στο προσφυγικό - Στην πλειονότητα επαναλαμβάνω», σημείωσε και πρόσθεσε: «Λειτουργούμε με βάση τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Θα ήθελα να ακούσω τι θέση παίρνουν τα κόμματα σε αυτό».
  Μιλώντας για τις αλλαγές στην Παιδεία ανέφερε: «Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία».
  Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερες σχέσεις σας με ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και τους επέκρινε ότι «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων».
  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Βασικός στόχος, να οδηγήσουμε σε ένα σύστημα που θα οδηγεί τους μαθητές στο πανεπιστήμιο χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Δημήτρης Κλ. είπε... 28 Σεπ 2016, 4:14:00 μ.μ.

  Είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους του: «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων»!
  Αλήθεια, πόσο θράσος απαιτείται, λέγοντάς το, όταν ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του στη Hill ;

  Item Reviewed: Τσίπρας: Είσαστε με τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία των λίγων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr