GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφιακές στο εξής οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Μολύβια κάτω: οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείο...


Μολύβια κάτω: οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα γίνονται στο εξής ηλεκτρονικά, μέσω υπολογιστή ενώ η βαθμολόγηση στα θέματα θα είναι αυτόματη. Αυτό θα λύσει και ένα από τα βασικά προβλήματα του Πιστοποιητικού που είναι η μεγάλη καθυστέρηση κατά καιρούς στην ανακοίνωση των βαθμολογιών.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη αναρτημένο, προς δημόσια διαβούλευση και παρά το ελάχιστο ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει από χρήστες όσον αφορά τα σχόλια, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στις εξεταστικές διαδικασίες, οι οποίες βέβαια είναι άγνωστο ακόμα πότε θα εφαρμοστούν. Εδώ και αρκετούς μήνες η ηγεσία έχει εξαγγείλει την ένταξη της πιστοποίησης ξένης γλώσσας στο σχολείο αλλά και τον εμπλουτισμό σε ξένες γλώσσες, ανάμεσά τους και τα τουρκικά. Η θέσπιση των ηλεκτρονικών εξετάσεων μεσοπρόθεσμα θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να εξετάζονται εντός του σχολικού περιβάλλοντος μέσω υπολογιστή στις ξένες γλώσσες.

Πώς θα είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, στόχος είναι σε πρώτο στάδιο η δημιουργία εξεταστικών κέντρων με πλήρη ηλεκτρονική οπτικοακουστική υποστήριξη. Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε υπολογιστή, ο οποίος θα αντλεί ερωτήματα από μία Τράπεζα Θεμάτων, με την εξέταση να είναι εξατομικευμένη. Μέχρι στιγμής, οι εξετάσεις γίνονται με την παραδοσιακή μέθοδο των κοινών θεμάτων. Οι ηλεκτρονικές εξετάσεις δεν φέρνουν μόνο τη χρήση υπολογιστή, αλλά και την καινοτομία διαφορετικών θεμάτων ανά υποψήφιο ανάλογα με τη γλώσσα και το επίπεδο στο οποίο θέλει να εξεταστεί και να πιστοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση