GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Πλησιάζουμε τα όριά μας με τους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα πως οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη «πλησιάζου...


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα πως οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη «πλησιάζουν τα όριά τους» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει.

«Οι δυνατότητες της Ευρώπης να υποδεχθεί νέα κύματα προσφύγων, χωρίς να ξεχνάμε τους παράτυπους μετανάστες, πλησιάζουν τα όριά τους», διαβεβαίωσε ο Τουσκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας.

Στο περιθώριο της Συνόδου του G20, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχουν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και για το θέμα της βίζας. 

Την ίδια ώρα, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, αναφέρεται ότι η Άγκυρα δίνει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου στην ΕΕ για την απελευθέρωσωση της βίζας για του Τούρκους πολίτες, αντί για τον Οκτώβριο που ήταν προηγουμένως ο στόχος, προκειμένου να συνεχίσει να τηρέι την συμφωνία για το προσφυγικό. 

«Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές», εξήγησε. «Το πρόβλημα, δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες που έρχονται από εμπόλεμες χώρες, όπως η Συρία. Μιλάμε για 60 ως 70 εκατ. εκτοπισμένους ανθρώπους στον κόσμο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει κι εδώ στην Ασία».

«Μόνο μια προσπάθεια σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι σε θέση να φέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Τουσκ και κάλεσε τα μέλη της G20 -περιλαμβανομένης της Κίνας, δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο- να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση