Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

  ΣτΕ: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ, με διαφωνίες, η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες!


  Τελικά για περίπου μία ώρα, χρόνος ελάχιστος για την κατάληξη σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διακοπή οφείλεται σε διαφωνία μεταξύ των μελών της Ολομέλειας.


  Σύμφωνα με πηγές, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών. Ο πρόλογος αυτός θεωρήθηκε από μέλη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών.

  Η αντιπαράθεση που ακολούθησε φαίνεται πως οδήγησε στη λήξη της διάσκεψης πριν καλά καλά ξεκινήσει.

  Άγνωστο παραμένει προς το παρόν πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών για να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.


  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρειαστούν περισσότερες από μια διασκέψεις προκειμένου οι δικαστές να καταλήξουν στην τελική τους κρίση καθώς τα θέματα που τίθενται δεν αφορούν μόνο τις συνταγματικές επιταγές αλλά επεκτείνονται και σε ζητήματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα οποία είναι μάλλον δύσκολο να επιλυθούν και να απαντηθούν σε μία μόνο συνεδρίαση.

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο 24ωρα ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΣτΕ: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ, με διαφωνίες, η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες! Rating: 5 Reviewed By: dognet