GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ! Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ που έσωσε την τιμή της ενημέρωσης...

Φορτίστηκε το κλίμα στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ όταν τέθηκε η πρώτη ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων στα τηλεοπτ...


Φορτίστηκε το κλίμα στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ όταν τέθηκε η πρώτη ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια στην πρόσφατη δημοπρασία.

«Μέτα από 21 χρόνια χάνω τη δουλειά μου, ρώτησε η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρικά τον πρωθυπουργό  που έσωσε την τιμή της ενημέρωσης, λέγοντας του ότι «σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε».
 «Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;» συνέχισε η δημοσιογράφος λέγοντας του ότι τον Ιανουαριο του 2015 λέγατε ότι θα υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία, άλλαξε κάτι στα πιστεύω σας;».

«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και όχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και όταν η δημοσιογράφος προσπάθησε να τον διακόψει ενοχλημένος της είπε «σας παρακαλώ μη με διακόψετε».

«Όταν τα προηγούμενα χρόνια καταφερόσασταν ενάντια στους ανθρώπους που εχαναν τη δουλειά τους. Τα κανάλια πριν την κρίση έιχαν 4.000 εργαζομένους και τώρα είναι 2.000. Γι αυτούς τους 2000 δεν έκλαψε κανεις. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τότε δεν κάνατε κινητοποιήσεις για τους εργαζομένους όπως σωστά κάνουν αυτοί τώρα για εσάς. Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο που ήταν ασύδοτο τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σημαίνει ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τις επιταγές του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε τα προηγούμενα 25 χρόνια να έχει κάνει 3 δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το Δημόσιο. Έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό αυτά τα χρόνια»

«Τι γίνεται τώρα με τους εργαζόμενους. Εμείς πρεπει να εξασφαλισουμε την προστασία τους αν γίνουν απολύσεις. Έχουμε ήδη πρόγραμμα του υπ. Εργασίας για να προσλάβουν στους τέσσερις νέους σταθμούς τυχόν ανέργους με επιδότηση 360 ευρώ για τους πρώτους 12 μήνες. Από εκεί και πέρα οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να γίνονται όμηροι εκείνων που θέλουν να εκπέμπουν».

«Και τι γίνεται με ένα κανάλι που έδωσε 61 εκατ. στη δημοπρασία» είπε η δημοσιογράφος με τον Αλέξη Τσίπρα να την διακόπτει ξανά και να λέει «το τζάμπα πέθανε. Κανείς δεν μπορεί να πληρώνει με αέρα. Κάποιο άλλοι όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζιλίκι. Το αεριλικί και το νταβατζιλίκι τελείωσε».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Χάνω τη δουλειά μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί; Κύριε Τσίπρα σας ακούγαμε εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν χωρά περισσότερα από τέσσερα κανάλια. Λέτε ότι πάτε να καταπολεμήσετε τη νομιμότητα, γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Είχατε πει ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος; Άλλαξε κάτι στα πιστεύω σας

Τσίπρας: Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχετε βρεθεί σε μια τόσο δύσκολη θέση. Σας παρακαλώ μη με διακόψετε! Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς! Όμως, εμείς θα σταθούμε δίπλα και στον τελευταίο εργαζόμενο, γιατί εμείς δεν θέλουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας, αλλά να διευθετήσουμε ένα άναρχο και ασύδοτο τοπίο στο χώρο των ΜΜΕ.

Εδώ και 27 χρόνια θα έπρεπε να είχαν γίνει τρεις δημοπρασίες για τις τηλεοπτικές άδειες. Το ελληνικό Δημόσιο έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό, επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδιώκοντας τη στήριξη των καναλαρχών, δεν προχωρούσαν σε δημοπρασίες. Μεγιστοποιήσαμε μέσα από αυτό το διαγωνισμό τα χρέη του ελληνικού δημοσίου, υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον.

3 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποκριτές δημοσιογράφοι, κοιτάτε μόνο το κομάτι σας, συνοδοιπόροι των αφεντικών σας του τριγώνου της διαπλοκής. Όχι είναι αλήθεια , εσείς δεν είσασταν μέρος της διαπλοκής αλλά δουλέψατε για τα αφεντικά σας σε στημένες ενημερώσεις. Κυρά Ευαγγελία , δεν σε άκουσα να λες τίποτα για χιλιάδες απολύσεις ανθρώπων που σήμερα πεινάνε για ένα κομάτι ψωμί και δεν τους παίρνουν για δουλειά γιατί είναι 50ρηδες, άρα μη παραγωγικοί για τα αφεντικά. Όταν έκλεισε με φασιστικό διάταγμα ο Σαμαράς την ΕΡΤ δεν βγήκες μπροστά στον αγώνα, όμως η ΕΡΤ έκανε απεργία για εσένα που εκδούλεψες άθελά σου τους πολίτες στην ενημέρωση. Και γιατί ο Τσίπρας να αναγκάσει τους καναλάρχες να σας δώσουν κάποια χρήματα; Αυτό δεν γίνεται σε καμία χώρα της ΕΕ . Γιατί οι απολυμένοι των βιομηχανικών περιοχών ανα τη χώρα να μη παίρνουν βοήθεια; Σπείρατε ανέμους θερίζετε θύελλες αγαπητή μου. Τώρα θα δείτε κι εσείς τι είναι να στέκεσαι στη γραμμή για το ταμείο ανεργείας. Λυπάμαι κυρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστά έκλεισε η ΕΡΤ. 3000 κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι, κοστος 300 εκ το χρόνο, για να αλλάζουν μι κασέτα και να στηριζουν την γκεμπελισικη κυβερνητική προπαγάνδα. Κι ολον αυτον το συρφετό των παχυλά αμειβομένων τον πληρώνει ο άνεργος κι ο εργαζόμενος των 500 ευρω.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση