GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανυποχώρητοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο υπουργείο Εργασίας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το υπουργείο Εργασίας αν δεν συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ...


Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το υπουργείο Εργασίας αν δεν συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο, αρνούμενοι να συναντήσουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν κατάφεραν να εισβάλουν στη στοά που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα, ενώ τα ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν με τις ασπίδες τους, χωρίς αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης» με τις συμπλοκές να συνεχίζουν χωρίς οι αστυνομικές να προβαίνουν σε χρήση χημικών.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.
Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».
Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση