GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλήρη στήριξη στην ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση δια στόματος Χουλιαράκη

Την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στα στοιχεία που δίδει η ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαρ...


Την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στα στοιχεία που δίδει η ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή. Το ζήτημα της εγκυρότητας των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχει προκαλέσει νέα καχυποψία από τις Βρυξέλλες και το ζήτημα θεωρείται τόσο μείζον που θα τεθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» δήλωσε ο κ.  Χουλιαράκης.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ ανέφερε ενώπιον της Βουλής ότι «ξεκινά μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού» με στόχο «μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που σύντομα θα επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους και να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Χουλιαράκης πρόσθεσε ότι «η πρόβλεψη πολλών διεθνών ιδιωτικών φορέων ήταν στην αρχή του χρόνου για ύφεση 1,5% - 2%. Και η ΕΛΣΤΑΤ προέβλεπε ύφεση 1,2% στο εξάμηνο. Όμως η οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και η ύφεση στο εξάμηνο ήταν 0,9%». Και σημείωσε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση