Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

  Λοταρίες με σπίτια και αυτοκίνητα για όσους ζητούν απόδειξη


  Σε κλήρωση για σπίτια και αυτοκίνητα, ακόμη και με την απόδειξη του καφέ θα μπορούν να συμμετέχουν οι φορολογούμενοι, καθώς το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει πάλι λοταρία, για τις αγορές που θα συνεχίσουν να γίνονται με «φυσικό» χρήμα.
  Το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές προβλέπει ότι εκτός από την σύνδεση των δαπανών που έγιναν με «πλαστικό χρήμα» με την κατοχύρωση του αφορολόγητου θα παρέχει και συγκεκριμένα κίνητρα.
  Μέσα από μια ηλεκτρονική κληρωτίδα, ένας στους 50 που θα κάνει αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα υπερκατάστημα ένα σουπερ μάρκετ μπορεί να κερδίσει την αξία των αγορών του. Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην έκδοση της απόδειξης θα ειδοποιεί κατάστημα και καταναλωτή ότι η αξία των αγορών θα καταβληθεί από το υπουργείο οικονομικών.
  Επίσης θα επιλέγονται πέντε τυχεροί κάθε μήνα που θα κερδίζουν ένα από τα αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του ο ΟΔΔΥ και ένας υπερτυχερός θα κερδίζει κάθε μήνα ένα ακίνητο.
  Τώρα το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να δώσει κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων για τα πολλά εκατομμύρια συναλλαγών που θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς την χρήση του πλαστικού χρήματος.
  Πρόκειται για αγορές μικρής αξίας, σε περίπτερα και καφέ.
  Έτσι το υπουργείο οικονομικών να αναζητούνται και οι αποδείξεις για αγορές μικρής αξίας στήνει μια δεύτερη λοταρία με έπαθλα και πάλι σπίτια και αυτοκίνητα.
  Θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταχωρούν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά της απόδειξης για κάποια αγορά η οποία έγινε χωρίς πλαστικό χρήμα : τον ΑΦΜ της επιχείρησης με την οποία συναλλάχθηκαν, την ημερομηνία, την ώρα και το ποσό της συναλλαγής.
  Θα οριστεί ένα λογικό ποσό (συζητείται να είναι 500 ή 1000 ευρώ) το οποίο όταν θα συμπληρώνεται ο φορολογούμενος θα λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο με έναν τυχερό αριθμό . Με τον αριθμό αυτό θα συμμετέχουν σε διαδοχικές κληρώσεις που θα διεξάγει το υπουργείο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Λοταρίες με σπίτια και αυτοκίνητα για όσους ζητούν απόδειξη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr