Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

  Καθηγητής σε φοιτητές: Αντιγράψτε, έτσι κάνουν και οι καθηγητές


  Ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία, προέτρεψε τους φοιτητές του να αντιγράψουν, αφού όπως είπε "αυτό κάνουν και οι καθηγητές". Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Λούτσιο Πίτσιο, ήθελε με αυτό τον τρόπο να καταγγείλει την ατιμωρησία ορισμένων του συναδέλφων του που κατηγορούνται για λογοκλοπή.
  «Θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν παρακολουθώ εάν εσείς αντιγράφετε, διότι με κάθε επίγνωση δεν θέλω να σας ζητήσω να τηρήσετε κανονισμούς που το πανεπιστήμιο της Μπολόνια επιτρέπει στους καθηγητές του να καταπατούν» είπε ο Πίτσιο, καθηγητής σε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.
  «Επομένως, υπάρχει ένα σύστημα που εγγυάται στους καθηγητές ότι δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση λογοκλοπής» πρόσθεσε ο ίδιος σε αυτήν την ανακοίνωση που ανήρτησε χθες στον ιστότοπο του πανεπιστημίου.
  Στην επιστολή, ο Πίτσιο αναφέρεται σε πολλά περιστατικά λογοκλοπής στα οποία εμπλέκονται ορισμένοι εκ των συναδέλφων του οι οποίοι παραμείνουν ατιμώρητοι, εξαιτίας μιας ιδιότυπης ομερτά που επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στους κόλπους του πανεπιστημίου.
  Ο εκπαιδευτικός κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτών των κρουσμάτων και της περίπτωσης μιας φοιτήτριας που αποβλήθηκε για ένα διάστημα 3 μηνών «καθώς την έπιασαν κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης να έχει μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο και ακουστικά».
  Μία από τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Πίτσιο εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο υπεύθυνος ενός σημαντικού επιστημονικού ιδρύματος «έγραψε στον διευθυντή του Τμήματός μας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ένας καθηγητής είχε αντιγράψει από άλλους συγγραφείς» επισήμανε ο ίδιος.
  Το πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο διαβεβαίωνε «ότι δεν αποδέχεται καμίας μορφής λογοκλοπή ή πνευματική ανεντιμότητα» συνέχισε ο καταγγέλλων, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, ο συνάδελφος διορίστηκε πρόσφατα επικεφαλής σε ένα «διάσημο ερευνητικό ινστιτούτο της Μπολόνια».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Καθηγητής σε φοιτητές: Αντιγράψτε, έτσι κάνουν και οι καθηγητές Rating: 5 Reviewed By: Press- gr