GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ από την εισαγγελική έφοδο στην οικία Στουρνάρα!

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έφοδος στην εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου -...


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έφοδος στην εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα, στην Κηφισιά την οποία πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς. Η εταιρεία είναι μεσοτοιχία με την οικία Στουρνάρα.


Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέσχεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα, που φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για τη δεύτερη προκαταρκτική που διενεργούν οι εισαγγελείς διαφθοράς σχετικά με διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τότε είχε προκύψει μεταξύ άλλων πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του. Όμως η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε τηλεφωνικά πριν λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και τον ενημέρωσε για την έρευνα στην οικία του με εντολή της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και οι δύο τόνισαν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επιβεβαίωσαν την καλή μεταξύ τους συνεργασία. Από το Μαξίμου έλεγαν μάλιστα, πως η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται, είναι θέμα της Δικαιοσύνης.

Αν και είναι κοινό μυστικό ότι Μαξίμου και ΤτΕ δεν έχουν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, φαίνεται πως η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν επιθυμεί να δώσει άλλες διαστάσεις στο θέμα, δεδομένου άλλωστε ότι πρόκειται για έρευνα η οποια βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής και δεν υπάρχουν ακόμη κατηγορίες ή ύποπτοι.

Συνομιλητές του κ. Στουρνάρα την ίδια ώρα συνδέουν την εξέλιξη αυτή με την άρνησή του να εγκρίνει την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην Τράπεζα Αττικής...

2 σχόλια

  1. Να ανοίξουν τώρα οι λίστες που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος
    Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το θόρυβο με τις λίστες, προτρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ενήμερη για κάθε ροή χρημάτων προς το εξωτερικό. Ας σταματήσει επιτέλους η κωλυσιεργία, η χώρα εχει ανάγκη από πλούτο, τονίζει.
    Μιλούν τελευταία πολλοί, για άρνηση συνεργασίας που υπήρξε για την διερεύνηση των διαφόρων λιστών φοροφυγάδων εμβασμάτων του εξωτερικού.
    Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που συστηματικά αγνοείται,άγνωστο για ποιους λόγους.

    *Θα επικεντρωθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο εσωτερικό μας,πως θα συνεργαστούν οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές μεταξύ τους, αφού η Tράπεζα της Ελλάδος έχει στην διάθεση της σχεδόν όλες αυτές τις λίστες που ατέρμονα, μιλάμε (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Κέιμαν, Λουξεμβούργου, Μπόργιανς Κ.λ.π) χωρίς αποτέλεσμα και μόνο με επικοινωνιακούς όρους;
    *«Γιατι τελικά όλα τα λεφτά που αφορολόγητα έφυγαν στο εξωτερικό ΕΦΥΓΑΝ τελικά μέσω τραπεζών που εδρεύουν στην Ελλάδα;» αναρωτιέται.

    *Ετσι λοιπόν αν πράγματι θελουμε να έχουμε αποτελέσματα ,δεν θα μιλαμε μόνο για ένα συγκεκριμένο αριθμό μερικών μόνο χιλιάδων εμβασματούχων, αλλά για τον έλεγχο αν τελικά έχουν φορολογηθεί του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων που διοχέτευσαν δια μέσου τραπεζών απο το έτος 2000 και μετά, 300 δις ευρώ περίπου στο εξωτερικό.
    Βασική δε προϋπόθεση και για λόγους ουσίας και συμβολισμού αποτελεί.

    *Η κατάργηση της προνομιακής διάταξης πλυντήριο που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2013 (ν.4171/26/7/2013,άρθρο 36) που έδωσε ασυλία ελέγχο και ακαταδίωκτο, εκτός αν υπάρχει εισαγγελική εντολή, σε όλους όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με οποιοδήποτε τρόπο,απο το 2000 μεχρι το 2009.
    *Ποιους άραγε ηθελαν να καλύψουν;

    *Επιτέλους ας συνεργαστούν αναζητώντας τα κατάλληλα ελεγκτικά εργαλεία, για τα εμβάσματα του 1 εκατομμυρίου εμβασματούχων και όσες λίστες επιθυμούν, οι ελληνικές αρχές μεταξύ τους και να αποκαλυφθεί ποιοι είτε με νόμους είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έδιναν ασυλία σε φοροφυγάδες σε βάρος της χώρας και των μόνιμων θυμάτων της κρίσης.
    Ας σταματήσει λοιπόν το δούλεμα και η κωλυσιεργία απο όπου και αν προέρχεται .
    «Η χώρα εχει ανάγκη απο πλούτο και κυρίως και για λόγους ουσίας και συμβολισμών, από εκείνους που τον αναχαίτισαν, τον υπέκλεψαν, τον παρεμπόδισαν» κατέληξε.

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Από το 2000, μέχρι το 2012 εξήχθησαν με 765.000 εμβάσματα ,300 ΔΙΣ ευρώ στο εξωτερικό.
    =================================================================================
    Ποιοι είναι οι ‘’ιδιοκτήτες’’ αυτού του ΘΗΣΑΥΡΟΥ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ?

    *Τελικά, οι Έλληνες προτιμούν τον τυχοδιωκτικό έγχρωμο ‘’φασισμό’’? Δεν επιθυμούν, όπως ζητούν τόσα χρόνια, ένα ευνομούμενο κράτος, μια ΕΝΤΙΜΗ δημόσια διοίκηση, ένα σύστημα Διαύγειας, διαφάνειας, ισοτιμίας, φοροδοτικής ισότητας, ένα ΑΣΕΠ, μία παραγωγική παιδεία, μία κοινωνική δικαιοσύνη?

    *Μήπως τελικά δεν απελευθερωθήκαμε από τα δεινά της πολύχρονης εξωτερικής και εν συνεχεία εσωτερικής σκλαβιάς μας?
    *Μήπως είμαστε οι πλούσιοι κάτοικοι του φτωχού κράτους, ‘’που σκοτωνόμαστε’’ στα καφενεία, ποιος το αγαπά και το σέβεται πιο πολύ?

    *Μήπως είμαστε τελικά όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, φανερά ή κρυφά, οι κάτοχοι των ‘’αδέσποτων’’ ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε όλο τον κόσμο?

    *Από το 2000, μέχρι το 2012 εξήχθησαν με 765.000 εμβάσματα ,300 ΔΙΣ ευρώ στο εξωτερικό. Ποιοι είναι οι ‘’ιδιοκτήτες’’ αυτού του ΘΗΣΑΥΡΟΥ?

    *Μήπως για αυτό όλοι σχεδόν, ‘’στραφήκαμε’’ και ψηφίσαμε στους γνωστούς εκατομμυριούχους του ΣΥΡΙΖΕΛ, και ..περιφρονήσαμε τον ΕΝΤΙΜΟ αλλά φτωχό Γιώργο Παπανδρέου, που ψήφισε νόμους και διαρθρωτικές αλλαγές ΔΙΚΑΙΗΣ φοροδοτικής δυνατότητας και υποχρέωσης?

    Μήπως ο Παπανδρέου τιμωρείται επειδή ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ‘’ΧΡΗΜΑ’’ και άρχισε να ζητά και να εισπράττει αυτά που ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι φοροφυγάδες?
    Μήπως γι αυτό ..’’ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ’’ ο Γιώργος Παπανδρέου?
    Μήπως επειδή είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και αποφασισμένος να εφαρμόσει τους νόμους?

    ΝΒράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση