GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Δεν είχατε περάσει ούτε απ'έξω από δημόσιο σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην κριτική του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  "Το πρόβλημά μας κ. ...


Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην κριτική του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

"Το πρόβλημά μας κ. Μητσοτάκη όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ'έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό" τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία. 

"Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινηματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του '90-'91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά" είπε ο Πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπερασπίζεται μια εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μιας αριστοκρατίας.  Το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας, επεσήμανε και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οικοδομήσει την παιδεία της ισότητας και της αγάπης για τη μόρφωση. 

Απαντώντας σε μια αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: "Δεν νομίζω ότι η δεκαετία του '80 πήγε πίσω τη χώρα. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί κ. Μητσοτάκη εσείς επικαλεστήκατε το Σύνταγμα του 1864 για να υπερασπιστείτε την ιδιωτική εκπαίδευση;"

"Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε ό,τι κάναμε εμείς στην εκπαίδευση, εννοείτε ότι θα καταργήσετε το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού;" πρόσθεσε.

 Επίσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να "πει καθαρά στην ελληνική οικογένεια" ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει συνολικό νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε: "Εσείς κ. Μητσοτάκη δεν θέλατε αξιολόγηση, θέλατε δικαιολογία για απολύσεις". 

Tέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν την "βρώμικη δουλειά". Με αφορμή λοιπόν την αίτηση για προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία, είπε: "Μην καταθέτετε συχνά αιτήματα γιατί καμιά φορά γίνονται αποδεκτά.  Καταθέτω αίτημα για προ ημερησίας διάταξη στη βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Δεν θα αφήσουμε αυτή τη λάσπη στον ανεμιστήρα αναπάντητη. Με ονοματα και διευθύνσεις".

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση