GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλημμύρες από έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα: Νεκροί στη Μεσσηνία

Διαβάστε στο News.gr : Νεκροί στη Μεσσηνία Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα...


Διαβάστε στο News.gr: Νεκροί στη Μεσσηνία

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε βροχή από κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα.

Λόγω της βροχόπτωσης, δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, ενώ το βράδυ δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.

Σύμφωνα με το thestival.gr, περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων αλλά και απεγκλωβισμό ατόμων που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους που έχουν κατακλυστεί από ορμητικά νερά, δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από κατοίκους της Επανομής, της Μηχανιώνας και του Αγγελοχωρίου του δήμου Θερμαϊκού.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα, κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να παγιδευτούν στις οικίες τους και να ζητήσουν τη συνδρομή πυροσβεστών για να απομακρυνθούν. Ήδη, η Π.Υ. έχει επέμβει σε έξι περιπτώσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων, ενώ λόγω της μεγάλης ποσότητας υδάτων, η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Επανομής- Μηχανιώνας έχει διακοπεί.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Πύργο - Βόλο

Προβλήματα στην πόλη του Πύργου προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Ηλείας την Τρίτη. Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Μαγνησία.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Παράλληλα, δέντρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει πέντε κλήσεις για κοπές δένδρων.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ilialive.gr, εργατικές κατοικίες στην οδό Κατακόλου στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει.

image_3_e49ea1be1b26e928b08b93f7c0860109

Σύμφωνα με το patrisnews.gr αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί  σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους την εντονότατη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους έχουν προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα τόσο στις πόλεις της Ηλείας όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι. Να σημειωθεί επίσης ότι στον Πύργο συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης (σ.σ. λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 mm/hr).

amaliada_0

amp

katakolo_6

nosokom

Στο Κατάκολο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές. Περιορισμένες πλημμύρες, κυρίως σε δρόμους, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε σφοδρή καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την «λίμνη» τα αυτοκίνητα.

Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί από το πρωί της Τρίτης, πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού και τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους. Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη Θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα με μεγάλη ένταση για τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε όλη τη χώρα μετρήθηκε στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και ανέρχεται στα 153 χιλιοστά!

Αποτέλεσμα αυτής της σφοδρής και πολύωρης καταιγίδας, σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr ήταν να πλημμυρίσουν χείμαρροι, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, βάρκες να χαθούν κάτω από τα νερά της θάλασσας στα Σύβοτα, να προκληθούν ζημιές στους δρόμους ενώ μέρος στα τουριστικά Σύβοτα παραμένει χωρίς νερό εξ αιτίας βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση