GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλία ζωής και τέχνης: Μια έκθεση για τους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο

Έκθεση με θέμα τη «Φιλία ζωής και τέχνης» των Γιάννη Μόραλη και Χρήστου Καπράλου παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος...


Έκθεση με θέμα τη «Φιλία ζωής και τέχνης» των Γιάννη Μόραλη και Χρήστου Καπράλου παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη, από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Η έκθεση δίνει έμφαση τόσο στα έργα των δύο σημαντικών καλλιτεχνών, όσο και στη μεταξύ τους σχέση, που ακολουθεί μια παράλληλη πορεία. Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με φιλία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πενήντα αριστουργήματα του Γιάννη Μόραλη θα παρουσιαστούν μαζί με 18 χάλκινα έργα του Καπράλου.
Το βασικό σώμα των έργων του Γιάννη Μόραλη, απαρτίζεται από έργα που ο καλλιτέχνης δώρισε το 1988 στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι τελευταίες δεκαετίες του έργου του αντιπροσωπεύονται στην έκθεση από έργα που προέρχονται από τη συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση, τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου (Ίδρυμα «Ή Άλλη Αρκαδία»), συλλογή της Alpha Bank, καθώς και από ιδιωτική συλλογή. Τα έργα του Χρήστου Καπράλου ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη, στην κατοχή της οποίας περιήλθαν το 2006 με την διάλυση του Ιδρύματος Χρήστου και Σούλης Καπράλου.
«Η έκθεση αυτή συνεχίζει τη συνεργασία του ΙΣΝ και της Εθνικής Πινακοθήκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με το “Φως και χρώμα ελληνικό στη ζωγραφική του Τέτση”. Σκοπός της σύμπραξης είναι όχι μόνο να δώσει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να δει έργα θεμελιωδών μοντέρνων Ελλήνων ζωγράφων από τη μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, σε μια περίοδο που το κεντρικό κτίριό της είναι κλειστό λόγω εργασιών για μια σημαντική επέκταση, αλλά επίσης να επεκτείνει περαιτέρω τη συζήτηση πάνω στη σχέση και τον αέναο διάλογο ανάμεσα στη ζωγραφική, τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος.
Η έκθεση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη, πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό, καθημερινά από τις 9 πμ. έως τις 10 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση