Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

  Τνάζεται στον αέρα ο διαγωνισμός για τις άδειες...


  Panagiotis Kostoulas

  Το αίτημα παράτασης καταβολής της πρώτης δόσης εκ μέρους Καλογρίτσα έγινε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση προκειμένου να απορριφθεί και να βρεθεί έτσι το "πάτημα" απεμπλοκής του από τον διαγωνισμό.

  Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την τήρηση του γράμματος του νόμου. Είναι οι ίδιοι που είχαν δεχτεί την εκπρόθεσμη εγγυητική του επιστολή από την τράπεζα Αττικής.

  Σε κάθε περίπτωση το μεγαλοφυές σχέδιο για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η διαδικασία ελέγχου πόθεν έσχες ήταν ένα φιάσκο και όλος ο διαγωνισμός τινάζεται στον αέρα.

  Η μπουνταλοσύνη του καθεστώτος έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 26 Σεπ 2016, 8:23:00 μ.μ.

  Ολόκληρη η παρ. 16 της απόφασης 1901/2014 της ολομέλειας του ΣτΕ:
  =====================================================================
  «Ειδικά ως προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ο συνταγματικός νομοθέτης, έχοντας υπόψη τη μεγάλη εμβέλεια, την χρονική αμεσότητα και την ιδιαίτερη δύναμη επιρροής που διαθέτουν, με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος όρισε ότι η λειτουργία τους υπάγεται στον άμεσο έλεγχο του κράτους. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τόσο τη χορήγηση αδείας λειτουργίας, όσο και τη μέριμνα ώστε κατά τη λειτουργία τους να εξυπηρετούνται συγκεκριμένοι σκοποί δημοσίου ενδιαφέροντος.
  Οι σκοποί αυτοί είναι: η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων, προϊόντων λόγου και τέχνης, η ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων σε αντιστοιχία με την κοινωνική αποστολή των εν λόγω μέσων και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το ‘Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης’».
  ===========================================================================

  Item Reviewed: Τνάζεται στον αέρα ο διαγωνισμός για τις άδειες... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr