GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ! "Καμπανάκι" από την Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες...

Σε συνέντευξή του στο Βερολίνο ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εκφράζει αμφιβολίες αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης των τηλεο...

Σε συνέντευξή του στο Βερολίνο ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εκφράζει αμφιβολίες αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα.
Στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του έντυπου Τύπου της Γερμανίας ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν πάνω σε θέματα ψηφιοποίησης στα ΜΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Έτινγκερ ρωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του Τύπου. «Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά, (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων», απάντησε ο κ. Έτινγκερ.
Η Κομισιόν «παρεμβαίνει» όμως από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του Τύπου.»
Όπως είπε στη συνέχεια, αυτό το διάστημα ο ίδιος δέχεται από την Ελλάδα «προειδοποιήσεις» ότι η κυβέρνηση θέλει να «καθυποτάξει» τον Τύπο και τους καναλάρχες. Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει «αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον της στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ». Όπως τόνισε ο κ. Έτινγκερ η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση. Χωρίς να τους κατονομάσει, ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι επ' αυτού συνεργάζεται με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση