GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αερομαχία ρωσικού και αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από την Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια "μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική" αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτι...


Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε μια "μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική" αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, φτάνοντας σε απόσταση εντός 10 ποδών του αμερικανικού αεροσκάφους, ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε ότι η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση ρωσικών αεροσκαφών τύπου «Sukhoi Su-27» από τη βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση εντός 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.
"Βρίσκονταν στον αέρα επί 12 ώρες και υπήρχαν πολλές αλληλεπιδράσεις. Αλλά ένα από τα περιστατικά ήταν που ο πιλότος χαρακτήρισε μη ασφαλή", επισήμανε ένας άλλος αξιωματούχος.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι συνομιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό για να καθορίσουν αν αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων σχετικά με πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.
"Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν με αυστηρή προσήλωση στους διεθνείς κανόνες πτήσεων", υπογράμμισε ο Κονασένκοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση