GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ειδική Αγωγή και Πολιτεία

Γράφει ο ΣπύροςΨαρράς. Γεν. Γραμματέας Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας Τεχν. Γεωπόνος Ειδικής Αγωγής. Με προβλήματα ξεκίνησε, για μια ακόμη χρονιά, τ...

Γράφει ο ΣπύροςΨαρράς.
Γεν. Γραμματέας Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας
Τεχν. Γεωπόνος Ειδικής Αγωγής.

Με προβλήματα ξεκίνησε, για μια ακόμη χρονιά, το σχολικό έτος για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων.

Το τοπίο στην Ειδική Αγωγή δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που θέλει να εμφανίζει το Υπουργείο.

Η Πολιτεία δεν φρόντισε , ως συνήθως, να έχει εξασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα η πλειοψηφία τους να παραμένει στα σπίτια .

Παρά τις εξαγγελίες για έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων , τα εκατέρωθεν συγχαρητήρια και το άριστα 20 που πήρε ο Υπουργός Παιδείας , η πραγματικότητα είναι πως ακόμα και σήμερα δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, πολλών ειδικοτήτων και τα σχολεία είναι υποστελεχωμένα.

Επίσης δεν έχουν γίνει προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που είναι απαραίτητοι, ώστε τα Ειδικά σχολεία να μπορούν να δεχτούν προς φοίτηση τους μαθητές που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το ίδιο ισχύει και για τους συνάδελφους αναπληρωτές Ε.Ε.Π., ( Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό), δηλαδή Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φυσικο και Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και Σχολικούς Νοσηλευτές, για τους οποίους, δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στην σπουδαιότητα του ρόλου τους στα Ειδικά σχολεία.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην υποχρηματοδότηση των Σχολικών Μονάδων που καθιστά προβληματική την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών εξόδων που προκύπτουν από τις ανάγκες των μαθητών των Ειδικών Σχολείων.

Από την πλευρά μας ως Εκπαιδευτικοί ο αγώνας μας και η προσπάθεια μας για τα αυτονόητα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρίες θα είναι συνεχής, έως ότου η Πολιτεία πάψει να βλέπει τους μαθητές με αναπηρία ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση