GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα θρανία οι γιαγιάδες για να μάθουν πώς να ανατρέφουν τα εγγόνια!

Στα θρανία ετοιμάζονται να καθίσουν οι γιαγιάδες των Γιαννιτσών του νομού Πέλλας, προκειμένου να μάθουν πώς μπορούν να ανατρέφουν καλύτ...


Στα θρανία ετοιμάζονται να καθίσουν οι γιαγιάδες των Γιαννιτσών του νομού Πέλλας, προκειμένου να μάθουν πώς μπορούν να ανατρέφουν καλύτερα τα εγγόνια τους. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με τίτλο “Η γιαγιά μου η καλή” που πραγματοποιεί το Κέντρο Πρόληψης “Οραμα” σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου των γιαγιάδων στην ανατροφή των εγγονών του.
"Θα γίνονται συζητήσεις, κυρίως για το θέμα των ορίων. Γιατί οι γιαγιάδες είναι ανεκτικές; Μπορεί να ήταν αυστηρές με τα παιδιά τους όταν τα μεγάλωναν, αλλά με τα εγγόνια τους επειδή είναι δυο φορές παιδιά τους είναι πιο ελαστικές”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm" ο κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, Λάζαρος Σιάντσης.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει πέντε δωρεάν συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: “Πώς να συνεργαστώ καλύτερα με τους γονείς των εγγονών μου;”, “Πώς ν' αναγνωρίσω τις ανάγκες τους;”, “Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου;” και “Θα είμαι καλή γιαγιά αν βάλω όρια και κανόνες; Ποια και πώς;”.   “Η γιαγιά έχει σημαντικό ρόλο σε μια οικογένεια. Μπορεί να έχει και πολλή εξουσία και είναι επικίνδυνο όταν υποκαθιστά το ρόλο της μητέρας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις γιαγιάδες και όσους φροντίζουν τα μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, να οριοθετηθούν και οι ίδιοι και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην οικογένεια”, πρόσθεσε ο κ.Σιάντσης.
Αύριο, στις 5:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών η πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από γιαγιάδες, αλλά και παππούδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση