GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλάει ο καιρός- Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζο...


Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα από τα δυτικά με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 ανέμους) και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα νησιά του Κεντρικού, Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη.

Σήμερα Τρίτη:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου), 24 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 29-31 βαθμούς στην Κρήτη, 21 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Ιόνιο έως θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις πρόσκαιρα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι, κυρίως στα δυτικά τμήματα προβλέπονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, βαθμιαία ενισχυόμενοι σε μέτριους 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στα νότια σε ισχυρούς και πρόσκαιρα έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις γρήγορα αυξημένες, με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδα, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα τις νυκτερινές ώρες θα ενταθούν και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα τμήματα των νομών θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση