GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάδα–Διεθνές Πνευματικό Κέντρο

Σχεδόν 20 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 1995, ο Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία και πραγ...


Σχεδόν 20 χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 1995, ο Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ένα σημαντικό συνέδριο με θέμα: «Ελλάδα-Διεθνές Πνευματικό Κέντρο: Εθνικό Δικαίωμα και Υποχρέωση». Όραμά του η υλοποίηση της συγκεκριμένης οπτικής σε σχέση με την εκπαίδευση.

Το σχέδιο έτυχε της στήριξης σημαντικών φορέων και ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού και της οικονομίας. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Λεντάκης, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Θέμης Πουλαντζάς, ενώ παρόντες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Βασίλης Καρασμάνης και αρκετοί ακόμα, οι οποίοι χαιρέτισαν τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου συνεδρίου.
Εικοσιένα χρόνια μετά τους Δελφούς, το όραμα έγινε βιβλίο με τίτλο, «Ελλάδα, Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης», το οποίο παρουσίασε ο Σοφοκλής Ξυνής. Η εκδήλωση συνέπεσε με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων παρουσίας του Ομίλου στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας κα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Παρόντες κατά την παρουσίαση ήταν ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Μάρκος Μποναζούντας και ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου. Την ευθύνη για το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος, Κώστας Χαρδαβέλας.

Η ανάκληση των αδειών του Ομίλου Ξυνή
Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κύριος Ξυνής αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας για τα ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College.
«Επί πολλά χρόνια, ανταγωνιστές προσπαθούν να μειώσουν το κύρος του ΕκπαιδευτικούΟμίλου Ξυνή και την εκπαιδευτική του δράση, κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες παρά μόνο με παρασκηνιακές, υπόγειες και άλλης μορφής διαδικασίες», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του.
Σοφοκλής Ξυνής: Δεν προκύπτει και δεν θα προκύψει τίποτα μεμπτό
« Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια καταχωρήσεις στον Τύπο, οι οποίες είναι εντελώς ψευδείς. Στα ραδιόφωνα λέγονται άσχετα πράγματα. Και το κέντρο βάρος όλης αυτής της ιστορίας, βρίσκεται επί οικονομικών θεμάτων, όπως οικονομικές ατασθαλίες και ζητήματα, τα οποία αν τα διαβάσει κάποιος θα πει ‘Ποιος είναι αυτός που τα καταφέρνει όλα αυτά;’. Αποτέλεσμα όλων αυτών των κακοηθειών ήταν να έρθει η Οικονομική Αστυνομία και να μας ελέγξει, να μας επισκεφθεί πολλές φορές το ΣΔΟΕ. Κατέφυγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εγγράφως απάντησε ότι ουδέν συμβαίνει σε βάρος του Ομίλου Ξυνή. Το αποτέλεσμα είναι ότι από τους ελέγχους δεν προέκυψε και δεν θα προκύψει τίποτα μεμπτό, αλλά και καμία καταδίκη. Ούτε θα προκύψει. Επειδή μιλάνε κάποιοι στις εφημερίδες για χρέη, οφείλω να σας πω ότι τα πάντα είναι ρυθμισμένα εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε είναι πολύ απλό και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κινούνται με αυτό τον τρόπο. Για να λειτουργήσει ένας εκπαιδευτικός φορέας, να διευκρινίσω ότι απαιτούνται ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, τις οποίες διαθέτουμε», σημείωσε κατά την ομιλία του ο κύριος Ξυνής.
“Θα αναφερθώ σε δύο ζητήματα, τα οποία αποτελούν το κέντρο βάρος αυτής της υπόθεσης. Θα διαπιστώσετε ότι τα γεγονότα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα όσα γράφονται όλα αυτά τα χρόνια στον Τύπο. Καταρχάς έχουμε στα χέρια μας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, μετά από προσφυγή ανταγωνιστή. Ο ανταγωνιστής προσέφυγε εναντίον του υπουργείου Παιδείας για την ανάκληση αδειών που δόθηκαν το 2013 σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, καθότι ακυρώθηκαν με νόμο οι παλαιές και δόθηκαν καινούργιες σε όλους. Η απόφαση αυτή δεν εντοπίζει τίποτα μεμπτό  εναντίον μας, παρά μόνο ένα λάθος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο λέει: ‘Όλα εντάξει, αλλά σε ό,τι αφορά το franchise το υπουργείο δεν έχει προβεί σε εκτενή αιτιολόγηση’. Το αποτέλεσμα είναι ότι το θέμα παραπέμφθηκε για θεραπεία και εκτενή αιτιολόγηση στο υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο με τη σειρά του δεν θεράπευσε το θέμα και το σφάλμα παραμένει αθεράπευτο με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε ανακλήσεις αδειών. Επομένως οι ανακλήσεις δεν έχουν καμία σχέση με οικονομικά ή άλλου είδους παραπτώματα».
«Υπόθεση η οποία δεν έχει εκδικαστεί πήρε σκοπίμως διάσταση»
«Συν τοις άλλοις υπάρχει ένα παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος μας, για μία υπόθεση η οποία δεν έχει εκδικαστεί. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδικαστεί, έχει λάβει σκοπίμως διάσταση και μέσω αυτού, και προσπαθούν κάποιοι να πετύχουν αποτελέσματα. Δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα σε αυτό από τη στιγμή που το θέμα πρόκειται να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα: Μιλάνε για πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες. Το ερώτημα που θέτω, χωρίς να δίνω απάντηση είναι: Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει κάποιος πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες όταν μπορεί να εισπράξει τα ποσά αυτά, στα οποία αναφερόμαστε, κατανέμοντάς τα σε ποσά κάτω από 20.000 ευρώ; Σας τονίζω ότι κάτω από 20.000 ευρώ η εγκύκλιος δεν απαιτεί ενημερότητες».
Η εξαγορά του ΙΕΚ Άλφα
Ο κύριος Ξυνής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξαγορά του ΙΕΚ Άλφα από τον Όμιλο Ξυνή, το οποίο θα στεγάζεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Ομίλου Ξυνή. «Θα έχουμε ένα νέο ΙΕΚ, στο οποίο θα προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας. Έτσι διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, κάτι που επιθυμεί ο κάθε πολίτης και η κυβέρνηση, ενώ οι σπουδαστές δεν θα κουραστούν να μετεγγράφονται από εδώ ή από εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση